CarPc avagy számítógép az autóban
aktuális téma

Sziasztok, mostanság elég sokat lehet hallani erről a témáról pc-s magazonikban stb... Azértis hoztam létre ezt a témát mert engem is érdekel, a neten keresgélve itthon nem foglalkozik vele úgy senki. Örülnék ha létrjönne egy carpc csapat aki már látott ilyet illetve most installál a kocsijába. például évente a U.K. rendeznek carpc-s talikat ahol bemutatják újdonságaikat stb.. Szóval várom a hozzászólásokat, infókat Sziasztok
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
OBD II es kábelt csinálhatnánk,mert szegény az eklézsia:( mindkét csatlakozóm van.elvileg kapcs rajz is de az nem megy.Fpeter te vagy a fö forrasztgató úgyhog yérezd külön személyes feladatnak is:) rs232 es az egyszerübb.Várok azonnali visszajelzést.
nLite-al magát a telepítő csomagot lehet darálni: felesleges driverek, szolgáltatások, memória zabáló háttérprogik, default beállítások átállítása, etc... ezenfelül bele is lehet tenni saját dolgokat: pl van egy VIA-s hálókártyám, amit nem ismer fel az SP2, ezért beleintegráltam a driverét a telepítőbe. de ugyanígy bele lehet tolni mindenféle hotfix patcheket, egyéb telepítőket...
csináltam már vele olyan winfost ami be se bútolt csak resetelt a logó után. volt olyan is ami állandóan hálózattal kapcsolatos hibaüzenetekkel idegesített. szóval mindenképpen cdrw-vel ajánlott próbálgatni, meg valami használaton kívüli vinyóval...
csináltam már vele olyan winfost ami be se bútolt csak resetelt a logó után. volt olyan is ami állandóan hálózattal kapcsolatos hibaüzenetekkel idegesített. szóval mindenképpen cdrw-vel ajánlott próbálgatni, meg valami használaton kívüli vinyóval...

H! említettem szerény Pc-s tuning ill modding multam. Ezalatt sikerült megtudnom többekközt azt is hogy az ilyen "butitó" programok lényegében az inditáskor /amikor a NightRider-ből lopott csík futkározik/ betöltött, és a leállásig eltárol különböző driverek, meghajtók és figyelő rendszerek egy részét kapcsolják ki. Viszont ezeket a finomságokat, amikközt megbujnak olyanok mint pl. az infravörös figyelő, vagy soros plug&play felismerők. Szóval ha nincs megfelelő butitó program, akkor lehet saját verziót is késziteni, mindezt ugy hogy a futtatás panelbe beírjátok hogy "msconfig" és ott az utolsó 2 fülön kiikszelitek azokat amik nem kellenek. Hogy ezek pontosan mik is azt már nektek kell eldönteni, de elvileg, mondom elvileg nem tudtok létfontosságu szoftvereket kikapcsolni./létfontosságu alatt azt értem hogy ami nélkül a rendszer nem tölt be... lehet hogy feketefehér lesz, de akkó vissza kell kapcsolni.
ez csak így érdekesség szinten, meg a kbátraknak

ez csak így érdekesség szinten, meg a kbátraknak

én nem szenvednék az ilyenekkel... fogtam az nLite-ot, kigyilkoltam ezer dolgot, és így piszkos gyorsan bútol a 650-es duron + fél giga SD ram konfigon az SP2-es win... indulási procedúra: autó kinyit, cuccok lerak, motor indít, gép bekapcs, kaput kinyit, kiáll, kaput bezár, mire visszaülök már indíthatom a winampot vagy a navit... szóval ideális...
ha magad gyomlálod, akkor tudod mi hiányzik belőle - pl nyomtató támogatás nem hinném hogy bárkinek hiányozna a kocsiban - viszont teljes értékű BT, WiFi natív támogatás az fontos. ha a centrafuse xarakodik, akkor valszeg a dotnet framwork körül is piszkáltak valamit, és az a gond. nekem is sikerült olyan gyomlált verziót alkotni amire fel se lehetett telepíteni a framework-ot, mert leállt a telepítő ismeretlen hibával... de némi ismerkedés után lehet tökéletes verziót csinálni, amiben nincsen semmi felesleges, de mégis teljesértékűen használható...
ha magad gyomlálod, akkor tudod mi hiányzik belőle - pl nyomtató támogatás nem hinném hogy bárkinek hiányozna a kocsiban - viszont teljes értékű BT, WiFi natív támogatás az fontos. ha a centrafuse xarakodik, akkor valszeg a dotnet framwork körül is piszkáltak valamit, és az a gond. nekem is sikerült olyan gyomlált verziót alkotni amire fel se lehetett telepíteni a framework-ot, mert leállt a telepítő ismeretlen hibával... de némi ismerkedés után lehet tökéletes verziót csinálni, amiben nincsen semmi felesleges, de mégis teljesértékűen használható...
ez jól hangzik, előbb utóbb csak rászánom magam az upgrade-re... csak szaporodnak a pci-os cuccaim: egy usb portkártya (külső táposra alakítva), egy hálókártya (no ez integrálva lenne másik lapon), most vettem egy tunerkártyát (holnap rakom be, még nem tudok róla nyilatkozni), illetve egy Audigy1-est és WiFi kártyát szeretnék még berakni - az usb-s cuccokat próbálom kerülni, mind erőforráspazarló - szóval nálam a mATX-es lapok kiesnek, valami keskeny normált kell keríteni majd...
a budaörsi auchanban ma láttam 30e-ért egy seltronic tévét, aminek 1 RGB in, 3 AV in, 1 AV out, antenna, füles, etc csatija is van. ha valaki nem akar touchscreen-esre 2.5-3x ennyit áldozni, akkor tökéletes választás...
Sima ügy volt nálam.Most az xp vel szívok,mert feltettem 1 tiny xp rev5 öt de nem egy vele rendesen az én gépemen a centrafuse.Viszont kurva gyors.Holnap új verzió.Ezek olyan 50-70 mega ramot használnak alapból és olyan 800 mega nekem az install a winyón.
Igen egy eszmecsere nem ártana egy sör mellett :)
Többek közt érdekel engem is az erősítőn való működés,én is úgy szeretném.
Többek közt érdekel engem is az erősítőn való működés,én is úgy szeretném.
Én még mindig azt mondom legyen 1 összefutás és akkor aztán lehet rendszert beállitani megnézni és ötleteket cserélni.A sör meg külön segitség:) Fpeter. A végén asztali antenna erösitő lett a megoldás.Nem 100 as de szerintem menet közben az megoldhatatlan.Jah és 2500 ból lett meg:)A hangvezérlés még sajna nem megy.Ugorjatok már rá ti is,mert a mikrofon már be van löve és szerelve a kocsiba.A csomitartó már távirányitóról nyilik,úgyhogy most megy be a kamera.Még 1 obdII es kábelre kell öszeszedni a lovét.De most küszöbspoilert vettem.Sorry:) Tehát Tv,navi,internet,dvd,zene már megy.Ezekben tudok segiteni.Jah és erösitőn keresztül megy minden.Jól szól.Persze a hifim nem csúcsteljesítményű.
Beszéltem egy sráccal az mp3comon, neki is mATX es rendszere van.nála se a hely volt az elsődleges hanem a szolgáltatások a lapon, valamint az ár.
Ő is M2 ATX-et használ az mATX-hez és azt mondta hogy nagyon jól működik a carpc-je.
Ő is M2 ATX-et használ az mATX-hez és azt mondta hogy nagyon jól működik a carpc-je.
én is a K8NF6G + A64 pároson gondolkodtam, csak nem vagyok abszolút biztos benne hogy el is bírja stabilan az M2-ATX, azért nem ugrottam még bele...
az a monitor hol, merre ilyen olcsó?
priviben írok egy msn címet!
az a monitor hol, merre ilyen olcsó?
priviben írok egy msn címet!
Már nagyjából összeállt a rendzserem, s most szép lassan vásárolgatom meg a cuccokat.
Rendzser nagyjából az alábbi
Alaplap ASRock K8 NF6G-VSTA
Proci AMD Athlon™ 64 vagy Sempron
HDD - 60-80G maxtor szerintem
DVD slim - laptopból bontva
Táp - M2 ATX
Ház - saját készítés üvegszálból
Monitor- az intenreten találtam olcsón 200 dolcsiért tudja 1024x768 at és touchsreen.
nagyjából ennyi
Rendzser nagyjából az alábbi
Alaplap ASRock K8 NF6G-VSTA
Proci AMD Athlon™ 64 vagy Sempron
HDD - 60-80G maxtor szerintem
DVD slim - laptopból bontva
Táp - M2 ATX
Ház - saját készítés üvegszálból
Monitor- az intenreten találtam olcsón 200 dolcsiért tudja 1024x768 at és touchsreen.
nagyjából ennyi
Igen szoktam használni msn-t, ritkán :(
Wicck: én nem arról beszéltem hogy nem megoldható, remélem nekem is hamarosan működik ez a 0 a kocsiba. :)
Csak azt ecseteltem hogy nagyon gyerekcipőbe jár még nálunk, legalábbi s az mp3.comoldalát olvasva.
Igen sajnos közbe szólnak az anyagi keretek is..
A tudásom nem hinném hogy több mint a tietek, de nagyon szívesen segítek bárkinek.
Igen a fórum is azért van,hogy tanuljon az ember ha már mindenki maga oldja meg a rendszerét.
Wicck: én nem arról beszéltem hogy nem megoldható, remélem nekem is hamarosan működik ez a 0 a kocsiba. :)
Csak azt ecseteltem hogy nagyon gyerekcipőbe jár még nálunk, legalábbi s az mp3.comoldalát olvasva.
Igen sajnos közbe szólnak az anyagi keretek is..
A tudásom nem hinném hogy több mint a tietek, de nagyon szívesen segítek bárkinek.
Igen a fórum is azért van,hogy tanuljon az ember ha már mindenki maga oldja meg a rendszerét.
majd rákattansz erre is:) Mint én.
hát jah. de ezt valahogy meg is értem hogy hazánkban senkinek nem kell PC az autóba, mivel nem az a túlbérezett ország vagyunk, akinek meg kell megcsináltatja halkan, vagy külföldön összerakatja, ahol a legfrissebb árukat építik be szakavatott kezek. Dehát fejlődünk mi is lassan
még pár év és fellendül a topik is. /remélem/
De azér jó hogy vannak akik átlátják az ATX ek, "m" ek, ITXek meg hasonlók világát. Én asztali gépekben utazom leginkább, ottis az átalakitáss meg tuningolás foglalkoztat

De azér jó hogy vannak akik átlátják az ATX ek, "m" ek, ITXek meg hasonlók világát. Én asztali gépekben utazom leginkább, ottis az átalakitáss meg tuningolás foglalkoztat
Sziasztok Srácok,segítsetek léci.Hol találok a hengerfejbe történő vízbepermetezésről konkrétan cikket,rajzot?Köszönöm!
az ATX, mATX, ITX, nano-ITX és az összes ilyen totál egyforma táp szempontjából. csak ott van különbség, hogy 12 vagy 5 voltos ágról tápolják a procit. a mATX-es házakba szánt tápok a méretcsökkentés miatt szoktak kisebbek lenni, és ebből kifolyólag kisebb a teljesítményük is, tehát nem szabad bármekkora gépet ráakasztani - de ez nem zárja ki hogy mATX tápról menjen egy normál ATX-es lap...
ha valaki egy régi, csak AT csatis gépet szeretne meghajtani ATX-el az is megoldható, csak a megfelelő csatlakozó adaptert kell hozzá megcsinálni, illetve egy billenő kapcsolót rakni a PWon és GND lábak közé a bekapcsoláshoz (a 3.3 és 5Vsb kihasználatlanul marad természetesen)
ha valaki egy régi, csak AT csatis gépet szeretne meghajtani ATX-el az is megoldható, csak a megfelelő csatlakozó adaptert kell hozzá megcsinálni, illetve egy billenő kapcsolót rakni a PWon és GND lábak közé a bekapcsoláshoz (a 3.3 és 5Vsb kihasználatlanul marad természetesen)
az epia lapok drágák, lassúak, és ha a méret nem annyira fontos, akkor bővíthetőség szempontjából is sokkal jobb a normál lap.
az oldalamon leírtam hogy M1 és M2 ATX között mi a különbség, fontos hogy megfelelő laphoz megfelelő tápot párosíts... mi lenne az elképzelésed, mekkora gépet kéne üzemeltetni?
az oldalamon leírtam hogy M1 és M2 ATX között mi a különbség, fontos hogy megfelelő laphoz megfelelő tápot párosíts... mi lenne az elképzelésed, mekkora gépet kéne üzemeltetni?
ehh, na jól elfelejtettem a topikot...
használsz msn-t?
használsz msn-t?
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!