CarPc avagy számítógép az autóban
aktuális téma

Sziasztok, mostanság elég sokat lehet hallani erről a témáról pc-s magazonikban stb... Azértis hoztam létre ezt a témát mert engem is érdekel, a neten keresgélve itthon nem foglalkozik vele úgy senki. Örülnék ha létrjönne egy carpc csapat aki már látott ilyet illetve most installál a kocsijába. például évente a U.K. rendeznek carpc-s talikat ahol bemutatják újdonságaikat stb.. Szóval várom a hozzászólásokat, infókat Sziasztok
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
jah és ez egy müködöképes számitógép minden alkatrészével!

nos akkor a video kártya számomra megfeleö képminöséget biztosít!
az lcd az egy külsö adapteres gépezet ami 16 v és 2.5 amperes feszültséggel müködik!
kérdés: mit kell vennem a géphez hogy bele lehessen szakérteni a kocsiba!
hangsulyozom most van felujítás alatt a gép és most kellene beépíteni miellött elnem kezdem összefelepakolni!
az lcd az egy külsö adapteres gépezet ami 16 v és 2.5 amperes feszültséggel müködik!
kérdés: mit kell vennem a géphez hogy bele lehessen szakérteni a kocsiba!
hangsulyozom most van felujítás alatt a gép és most kellene beépíteni miellött elnem kezdem összefelepakolni!

akkor is el fog ütni a többi ugyanolyantól és azt nem akarom... azon filóztam, hogy majd valahogy kimaszkolom a felületét, hogy oda ne kenődhessen a műgyantából, és csak a legszükségesebb belső peremet kenem össze meg festem le...
Fújd mattra 

kíváncsi vagyok mire jutsz vele... én is így szeretném majd véglegesíteni, de a műszerfal műanyag keretének van egy kis felületi mintája, amit ha telekenek műgyantával és lefestem, akkor csúnya lesz. amúgy se szeretnék fényes festett felületet belül, szóval még nemtom hogyan oldom meg 

keress meg pliz mailban!
ma épül a müszerfal.Már a glettelés megy:))) Remélem sikerül.Megvan mindne hozzá.Utána lehet fényezni és beépiteni. Várom már e hónapban remélem kész lesz. Ha nem akkor karira biztos :))))
kívülről már úgy néz ki mintha tökéletes lenne, csak én tudom hogy még milyen hibái vannak
igazából a garázs hiánya a legnagyobb problémám, remélem megoldódik előbb-utóbb...

igazából a garázs hiánya a legnagyobb problémám, remélem megoldódik előbb-utóbb...

jah, az overlay az a videó lejátszásoknál, TV Tuner és webkamera képének megjelenítésénél számít, ezt elfelejtettem hozzáírni... szóval jó minőségű videót kell rajta nézni, és kiderül hogy jó e...
no akkor sorban:
P2 900 (gondolom Cel2) bőven elég lehet, ha nem valami SiS-es vagy VIA-s noname rettenet alaplapban van. ez valami márkás komplett gép, vagy sima?
a 256 mega ram elmegy, de persze meg tudja bocsájtani az XP ha van még 256 mellette
az ATi Rage Pro-t annyira nem ismerem, nem tudom vannak e még fogyatékosságai az overlay területén - mint pl a hasonló generációs Voodoo3-nak... ki kell próbálni, és ha nem fura óriás pixeles, ugrálós, tetszik a kép akkor maradhat, ha nem, akkor keresni kell valami mást helyette. persze akkor oda kell figyelni, hogy hányszoros AGP van a lapon, nem lehet akármit beletömni...
ez a monitor egy külső tápos TFT? azért én kipróbálnám, hogy nem elég e neki véletlenül a 12.8V, ami a kocsiban van álló helyzetben. ha indítózásnál 10 alá esik és kikapcsol tőle, akkor ott egye meg a fene, ki lehet bírni
ha mégsem megy, akkor: katt
keress rá hogy "notebook", és ott lesz ez:
"67-01-52 NOTEBOOKtöltő MW2173CE autós 15/16/18/19/20V-6000 mA 20/2... AKKU,-TÖLTŐ,H.ADAPT. nettó ár: 3 883,33 Ft"
6A-nek elégnek kell lennie, de persze nézd meg mi van a monitorra írva...

P2 900 (gondolom Cel2) bőven elég lehet, ha nem valami SiS-es vagy VIA-s noname rettenet alaplapban van. ez valami márkás komplett gép, vagy sima?
a 256 mega ram elmegy, de persze meg tudja bocsájtani az XP ha van még 256 mellette

az ATi Rage Pro-t annyira nem ismerem, nem tudom vannak e még fogyatékosságai az overlay területén - mint pl a hasonló generációs Voodoo3-nak... ki kell próbálni, és ha nem fura óriás pixeles, ugrálós, tetszik a kép akkor maradhat, ha nem, akkor keresni kell valami mást helyette. persze akkor oda kell figyelni, hogy hányszoros AGP van a lapon, nem lehet akármit beletömni...
ez a monitor egy külső tápos TFT? azért én kipróbálnám, hogy nem elég e neki véletlenül a 12.8V, ami a kocsiban van álló helyzetben. ha indítózásnál 10 alá esik és kikapcsol tőle, akkor ott egye meg a fene, ki lehet bírni

ha mégsem megy, akkor: katt
keress rá hogy "notebook", és ott lesz ez:
"67-01-52 NOTEBOOKtöltő MW2173CE autós 15/16/18/19/20V-6000 mA 20/2... AKKU,-TÖLTŐ,H.ADAPT. nettó ár: 3 883,33 Ft"
6A-nek elégnek kell lennie, de persze nézd meg mi van a monitorra írva...
uraim hogy lehet 12v-bol 16ot varázsolni?
van egy 15"os nokia moncsim és ö 16 val müxik!
van egy 15"os nokia moncsim és ö 16 val müxik!
jah és müködik is a gép

jah és ati rage pro videokártyával ami agp porton fexik
találtam kint a garázsban egy PII 900mhz-s gépetatxes táp 256ram
ezzel lehet már valamit kezdeni?

ezzel lehet már valamit kezdeni?

üdvw mindenkinek!

ha kifejlesztetted, megvan az első megrendelőd

nah, akkor jó
szóval nézd meg az amperes értékeket. az M2-ATX az nem egy feltápolt M1-ATX, mivel látszik hogy máshoz lett tervezve. a KT133/A/E (nekem is az van) lapok mind az 5/3.3 voltos ágat terhelik erősen, a 12 voltos cirka csak dísznek van (de azért persze kell). a -12 voltos ág tényleg felesleges, csak 1-2 P2-vel találkoztam eddig amely hiányolta.
a rendszerem az oldalamon található, közel azonos az áramfelvétele a tiéddel, ami bizony 7-8 amper között van... ezzel terhelni az M2-t nem igazán szabad, főleg ha még kap esetleg ezt-azt...
az 1100-es az morgan duron? szerencsés
pár dróttal át lehet órajelezni könnyen! egy kapcsoló, és máris mondjuk 600-1000MHz között lehet léptetni a proci órajelét, és kevesebbet fogyaszt és melegszik...
ha érdekel a téma, akkor ocinside...
feltétlenül ajánlott beszerezni egy analóg volt/amper/ellenállásmérőt! a digitális nem igazán jó, mert azokat csak 15-30sec-re lehet nagy árammal terhelni, az analógot viszont akárhány órán keresztül is akár... kell hozzá csinálni egy kábelt, amellyel be lehet áganként kötni az ampermérőt, és akkor lehet figyelni, hogy milyen műveletnél mennyire szalad meg az áramfelvétel...

szóval nézd meg az amperes értékeket. az M2-ATX az nem egy feltápolt M1-ATX, mivel látszik hogy máshoz lett tervezve. a KT133/A/E (nekem is az van) lapok mind az 5/3.3 voltos ágat terhelik erősen, a 12 voltos cirka csak dísznek van (de azért persze kell). a -12 voltos ág tényleg felesleges, csak 1-2 P2-vel találkoztam eddig amely hiányolta.
a rendszerem az oldalamon található, közel azonos az áramfelvétele a tiéddel, ami bizony 7-8 amper között van... ezzel terhelni az M2-t nem igazán szabad, főleg ha még kap esetleg ezt-azt...
az 1100-es az morgan duron? szerencsés

feltétlenül ajánlott beszerezni egy analóg volt/amper/ellenállásmérőt! a digitális nem igazán jó, mert azokat csak 15-30sec-re lehet nagy árammal terhelni, az analógot viszont akárhány órán keresztül is akár... kell hozzá csinálni egy kábelt, amellyel be lehet áganként kötni az ampermérőt, és akkor lehet figyelni, hogy milyen műveletnél mennyire szalad meg az áramfelvétel...
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
Hogy mi számít véleményem szerint jobb fajtának? 40GB HDD, 1,5 M-Celeron, DVD + CD-RW, etc.
Ha valaki úgy érzi, hogy van benne ráció, jelezze, mert ha többet veszünk, akkor lehet rajta spórolni, vagy akár keresni is!
Én nem a levegőbe beszélek, már felvettem a kapcsolatot a gyártóval. És tudjátok, hogy hol készülnek ma ezek a gépek
Na, [email protected] várom az ötleteket, jelentkezőket, viszonteladókat, stb. Szerintem nagy piaca lesz, csak ki kell várni!
Aki lát benne lehetőséget, javaslom, mindenképpen keressen meg. Az első szállítást kb. jövő év első negyedévére tervezem.
üdv Nektek!