Daylight - nappali fény

Témakör: Tuning
aktuális téma
Daylight - nappali fény

Szeretnék az autómra ilyen nappali fényt, de irreálisan drágának találom az audi féle gyári megoldást. Van-e ötletetek hogy hogyan lehetne otthon kivitelezni korrekt minőségben a dolgot.

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Tufaaa
2008. november 16. 20:41
Én egy esetben szoktam mindkettőt használni, ha szakadó eső van. (ezüst színű autó, ha a ködlámpát meg felnyomnám akkor aszem lenne sírás..) Városon belül szoktam használni, de ahogy sötétedik, ledsor ki tompított fel.
davidsz
2008. november 16. 20:41
... meg jönnek a biztonsággal, hogy ha kiég a tompított ... lófax ...
Venne féket ha már biztonságról van szó!!! Meg cserélnének rendesen gömbfejet stb. ...
de az itt nem megy ... daylight, meg minden baromság...
Ez kell a népnek. parasztvakítás.
killahdog
2008. november 16. 20:40
ha tényleg ugy csinálod meg, és nem vagy lusta lakott területen rendes világitást kapcsolni, akkor felölem ugy parkolsz ahogy akarsz. Akkor mondjuk jo, mert legalább nem csattannak beléd az ut szélén állva. Ez ok. De lásd be, ezzel igy vagy te meg még pár ember. A többi tizezer meg "tunying".
TaaT
2008. november 16. 20:40

amúgy a vakításos dolgot nem értem... ide írd be a link nevét
killahdog
2008. november 16. 20:38
felénk igy divat. Pesten is nem egyet láttam, pedig arra nem sürün járok, hetente 2x csak. Budapest baja pécs távon akad pár idiota.
Tufaaa
2008. november 16. 20:37
Pontosabban attól hogy kiég a tompított izzó, a ledcsík miért ne menne tovább?
moo
Az elejét nem értem annyira mit akarsz mondani hogy magamnak ellentmondok, de a végében van valami. Viszont én nem 3000 forintos szart akarok feltenni. Nézegettem ezeket a luxeon ledeket 1000-1500 / db. Megfelelően kivitelezve fényét tekintve terveim szerint megegyezik majd a gyári kivitelezéssel.

Amit meg írtál hogy sokaknak így van hogy a halogénnel együtt világít azokat ne hívjuk daylightnak mert a daylight ha világít a halogén akkor kap 14 voltot...
killahdog
elég sokszor megesik... de hidd el villognak. Nappal meg azért az egy halogént észrevenni, de még a kocsit is, a fényviszonyok változásával meg az aszfalton is látom, hogy egyik oldal nem világit, akkor meg max ki elakadásjelző, vagy ködlámpa, mint eddig ez természetes volt. Volt már ilyenem...
Tufaaa
2008. november 16. 20:36
Ezt nem igazán értem.. Nem hiszem hogy valaki tompítottra kötötte volna rá a ledeket. Helyzetjelzőre szokták, azmeg ugye világít ha a tompított megy ;)
killahdog
2008. november 16. 20:34
igen akkor ugyanugy tompitottal megyek tovább, de akkor a ledes csikod nem segit, hisz akkor ugye nem világit.
TaaT
nyáron is este szürkületkor mész haza melóból? mert én nyáron világosban indulok és világosban érkezek (napi 9 óra)... végülis tökmindegy, sztem az audi meg a porsche is szépen megoldotta, és a design mellett még funkcionális is...
killahdog
Erre van "igény". Nem azért, de ha csak designra kell (igazábol itt mindenkinek arra kell, csak játszom egy kicsit, mikor lesz amikor valaki beismeri) akkor van ezer egy féle dolog amivel igényesebbé lehet tenni egy autót, és jobban megnézik mint a ledsort (szinrefujt elemek, rugok-gátlók, felni)... és nem azt a benyomást kelti, hogy "ja a sanyi opel corsáján (direkt nem suzukit irtam) is ilyen van" hanem hogy "de szépen igényessen kialakitott vas"
Tufaaa
de észrevetted hisz zavar, legalábbis ez jött le belőle. Akkor pedig már teljesítette a funkcióját..
Ha az egyik oldalon kiég a tompítottad és nincs izzókiégés figyelőd akkor attól függetlenül ugyanúgy tompítottal mész tovább csak 1 oldalon fog égni.
moo
2008. november 16. 20:33
Arra céloztam te ..... hogy olcsó autó és nem 10ezerbe kerül hozzá egy lökhárító, így nem fúrom ki....
killahdog
2008. november 16. 20:30
aha de ha kiég az égöm akkor nem tompitottal megyek tovább, mert ugye irtad, hogy nem tudom ha kiég (magadnak mondasz ellent) amugy én eddig amikkel találkoztam (opel, suzuki jo sok, toyota, régi autok tömkelege) mindegyiken ment a halogén mellete. Ugyanis ez a divat. Igy vannak beszerelve. Illetve igazad van, láttam olyat is ahol a halogén helyett ezzel ment a hülye közuton ! MENNYIRE BIZTONSÁGOS ! (utángyártottrol és hazai divatrol beszélünk ám)
davidsz
2008. november 16. 20:27
Amíg lószar van, addíg veréb is van...
killahdog
2008. november 16. 20:27
jegyezd még meg hogy 8.5 milio forintos, ugyhogy kussoljon már a 1.5 milios kocsival....
davidsz
2008. november 16. 20:26
...

Soka meg még be is magyarázzák, hogy jó ez a ledcsík.
Akkor a nejon is jó a kocsi alá, mrt tuti látszik a verda??? Hogy is van ez?
Nesze magyar vegyé!! 2500ért tuningolhatsz. ... itt tartunk ...
moo
2008. november 16. 20:26
Killahdog!

Mindenkinek sokkal könnyebb lenne ha felfognál valamit:

nappali fény /daylight/ a helyzetjelzővel együtt világít. Amint felkapcsolod a tompított fényt /halogén xenon/ akkor ez lekapcsol.
killahdog
2008. november 16. 20:24
Oké kialszik a halogén izzom, este szürköletkor észreveszem tuti, de villognának is szembe, mint ahogy én is szoktam. Ennyi. Ez olyan szöveg, hogy még te sem hiszed el.

De ez kell a népnek, irány be a tunyingbót és rakjunk 10 méternyit belöle minden autóra ! Mert olyan szép... meg ha kialszik a lámpa 1-2 év után akkor a benzinkutig vagy az autósboltig is észrevesznek. (erre amugy kitalálták az elekadásjelzőt, mely villogásával a teljes autó szélleségét megjelelöli).
SEBAJ ! Éljenek a tunyingkutyuk.

Igen valszeg akkor 2012 után sokat látok majd... (amugy tosszák meg, mert aki a halogént nem veszi észre azon ez sem segit, ködre meg ott a ködlámpa, bár azt is sokan tuningként élik meg). Most meg egy két évig minden stritrácsingos autón ! Már látom magam elött a kedvenceimet, akik tuti vesznek majd, párnak már van is. De sok SZÉP, és EGYEDI kocsi lesz
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Összesen 401 találat 21 oldalon