Daylight - nappali fény

Témakör: Tuning
aktuális téma
Daylight - nappali fény

Szeretnék az autómra ilyen nappali fényt, de irreálisan drágának találom az audi féle gyári megoldást. Van-e ötletetek hogy hogyan lehetne otthon kivitelezni korrekt minőségben a dolgot.

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
thepeti
2008. november 16. 19:57
Olvassátok már el a fórum témáját ott fent. Az van odaírva hogy az illetőnek dráka a minőségi gyári, neki otthon kivitelezhető bóvli kell az a lényeg hogy olcsó legyen. Szerintem akkor inkább ne rakjon fel semmit.
gotti
2008. november 16. 19:55
Sziasztok ! Nekem csak annyi a véleményem, hogy nagyon jól néz k, és én is régóta gondolkodom, hogy vegyek-e. Tény, hogy drága, sőt év eleje óta drágult is, beütött a válság :). Viszont az is tény, hogy rengeteg gagyi van, és ezért gondolkodom még mindig, megvegyem, vagy sem. Vagy eredeti, vagy semmi.
killahdog
2008. november 16. 19:54
miért ti mit is akartok felrakni ?
Ha jol tudom nem gyárit ! Akkor ?! És azzal találkozok, mert minden gyökér ezt rakja a kocsira, beállitás nélkül.

A GYÁRI AUDI NEM VAKIT !

Viszont ezek az utángyártott vackok (kicsit emlékeztet a karácsonyra... a házak oldalát szokták ilyennel) elég undoritóan világitanak. Havi pár ezer kilómétert levezetek. Egy utólagos normális mokával sem találkoztam. Gyáriban ok. Bár akkoris tartom a véleményem hogy BMW koppintás (Aki ezt nem ismeri be... na mindegy).

Azzal meg ne játszunk már, hogy ez növeli a biztonságot ! Ezt még ti sem hiszitek el. Csupán megjelent az uj termék amit a sok szerencsétlennek el lehet még adni a spinneres disztárcsa és ledes ablakspricni valamint a sárkánymatrica mellé. Igazi kis kiállitási darabok vannak az uton.

MELLESLEG: az engeleyes nem vakit, nem szurja ki a szemed, hisz megtöri csak a fényt a karika. Az UGYANENNYIRE LÁTHATÓ mint a ledes. Akkor szoval hogy is van ez ?! Igy mondhatjuk hogy az angeleyes is baleset megelözés. Az a hétvégi carstyling vezető aki meg egy halogén vagy xenon lámpát nem vesz észre az takarodjon el orvoshoz, és ne az utakon rohangáljon, mert valszeg 4es szemüveg kell neki.

Várom a véleményeket. Szoval mi a is a funkciója az utolagossan befabrikált cuccoknak ?! (pontositottam kicsit a kérdést). Egyedivé nem teszi a kocsit az biztos. Se nem szép. (utángyártottrol, utolag beszerelhetőről beszélünk)
DavidVWfan
2008. november 16. 19:53
Én is befejeztem.

De elgalább generáltunk 200 hozzászólást:

Hiába, ez a fejlődés iránya

És mindent lehet stílusosan, és gagíin csinálni. Én csak az eredeti S6 DLR-t raknám fel, de nem fér el sehova az enyémen. Viszont a piros 9n3-ast lemásolnám
moo
2008. november 16. 19:51
Nem főleg nappal, csak nappal. Este ha megy a lámpa akkor a daylight nemmegy. Szerintem el kéne választani a dolgot 2 részre. Egy a legális funkcionális nappali fény, és egy ilyen külső ledsoros figyelemfelhívó csillivilli szabálytalan szar.
BollaFeri
2008. november 16. 19:50
Igaz, be is fejezem.. Akinek tetszik csinálja. Én nem fogom, tuti. Van helyzetjelzőm, tompítottom, reflektorom. Épp elég..
DavidVWfan
2008. november 16. 19:49
*
reduce the number of accidents as other road users are seen earlier even in bad weather and traffic conditions
*
realize following road users earlier in the rear mirror and being able to adapt the own braking reactions according to minimize rear-end collisions
*
pedestrians and cyclists better realizing approaching vehicles
*
intensify reduced contrasts of the background that would hinder the view, like with clouds, sun reflexes, in areas with forests or trees.
moo
2008. november 16. 19:48
TaaT
2008. november 16. 19:47
naszóval a véleményem:
-a tompított fényszóró lényege hogy lássál, és téged is lássanak...
-a daylight-nak csak az hogy téged mégjobban lássanak (főleg nappal)... hogy ez közlekedésbiztonság vagy feltünési viszketegség döntse el ki-ki maga...
engem szivatott már meg világítás nélküli rendőrautó, nappal lakott területen kívül, miközben előztem... és utána még nekiállt feljebb...
BollaFeri
2008. november 16. 19:46
Akkor közlekedj este is ledsorral..
BollaFeri
2008. november 16. 19:44
DavidVWfan
2008. november 16. 19:44
igen szarabb, tompított 55W vesz fel, egy led meg kb 0,3 W-ot, 10 x 0,3 = 3 W.
Fényereje sokkal nagyobb, és színhőmérséklete a napfénnyel vetekszik, már beszúrtam a piros Polot, télen hóban mennyire látszik messziről is
moo
2008. november 16. 19:43
A projektor egyébként érdekes dolog, teljesen jellegzetes ha jön veled szembe egy projektoros autó. Olyan pontszerű és irányított nem szarrászétterített lámpa
Tufaaa
2008. november 16. 19:41
BollaFeri
2008. november 16. 19:41
Ja én kevertem a dolgokat. Azt hittem azt mondod, h jobb a Ledsor, mint a projektor..
DavidVWfan
2008. november 16. 19:40
Több tanulmány jelent meg az EU felkérésre. nappali menetjelző fény kötelező használatával a súlyos balesetek száma 5% és 15% közötti mértékben, a többjárműves balesetek száma több mint 40%-kal csökkent.
Tufaaa
2008. november 16. 19:39
Látom ezt már nem sikerült felfognod. De megpróbálom újra.
Szerinted a te 30cm széles világító lámpabúrádat vagy egy 10cm-es projectort könnyebb észrevenni? Nyilván a tiédet, jóesetben még vakít is orrbaszájba (vagy akár az egyik oldalon beragadva a refi), viszont projectornál ilyen jellegű gond nem nagyon szokott lenni... Bár nyilván hülyék az audinál, bmw-nél és a lancianál is :)
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Összesen 401 találat 21 oldalon