E85-ös üzemanyag
aktuális téma

AZ E85 AJÁNLOTT ÁRÁRÓL MINDENKINEK!PRÓBÁLJÁTOK AZOKAT A KUTAKAT HASZNÁLNI AHOL AZ AJÁNLOTT ÁR VAN,ÍGY RÁKÉNYSZERÍTVE A TÖBBI HASZONLESŐ KÖCSÖ..ÖT,HOGY CSÖKKENTSÉK AZ ÁRAT!!!
MEGNYITOTTÁK A 400. ETANOL KÚTAT!!!!EURÓPA ÉLVONALÁBAN VAGYUNK!
E85BLOG A NETEN
ETANOL BLOG(ÉRDEMES ELOLVASNI SOK INFO)

E85CLUB:
AZOKNAK AKIK TÉNYLEG TENNÉNEK AZ ÜGY ÉRDEKÉBEN
OLVASSÁTOK EL!
Miben más a gyári piás gép
ENERGIA HATÉKONYABB LESZ A BIOÜZEMANYAG GYÁRTÁS
Minden Bioetanol iránt érdeklődő figyelmébe ajánlom.
megtörtént a bioetanol szövetség kérdőívének kiértékelése
E85 CLUB A FACEBOOK-on!küld el ismerőseidnek is!
A BENZIN ÉS A DÍZEL ISTENÍTÉSÉT NEM TŰRJÜK!
AZ ETANOL FIKÁZÁSÁT NEM TŰRJÜK!
Törlésre kerülnek a "megette az index búrámat az etanol" TARTALMÚ kommentekkel!
BY:WINY
BY:E85CLUB
MEGNYITOTTÁK A 400. ETANOL KÚTAT!!!!EURÓPA ÉLVONALÁBAN VAGYUNK!
E85BLOG A NETEN
ETANOL BLOG(ÉRDEMES ELOLVASNI SOK INFO)

E85CLUB:
AZOKNAK AKIK TÉNYLEG TENNÉNEK AZ ÜGY ÉRDEKÉBEN
OLVASSÁTOK EL!
Miben más a gyári piás gép
ENERGIA HATÉKONYABB LESZ A BIOÜZEMANYAG GYÁRTÁS
Minden Bioetanol iránt érdeklődő figyelmébe ajánlom.
megtörtént a bioetanol szövetség kérdőívének kiértékelése
E85 CLUB A FACEBOOK-on!küld el ismerőseidnek is!
A BENZIN ÉS A DÍZEL ISTENÍTÉSÉT NEM TŰRJÜK!
AZ ETANOL FIKÁZÁSÁT NEM TŰRJÜK!
Törlésre kerülnek a "megette az index búrámat az etanol" TARTALMÚ kommentekkel!
BY:WINY
BY:E85CLUB

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Biztos ami biztos alapon, akkor 50km után tolok rá 100-as benyát, amennyi belemegy. 

Ezt értem....szóval több Etanol kéne az adott mennyiségű levegőhöz.....mert így "üzemanyagszegény" az égés.......de ha ez így van akkor nem kéne éreznem erőben gyengülést ? 

szegeny AFR
milyen bajok konkrétan ? 

Ha tisztán tankolod, és nem emeltél benzinnyomást vagy cseréltél injectort, akkor bajok lesznek. Spuri felesleges, csak pénzkidobás, a szivattyú bírni fogja.
Tegnap tankoltam 100% etanolt....48,5 liter ment bele az 50 literes tankba....eddig kb24km-t mentem vele de nem érzem változást 100:0-val a 70:30 vagy 80:20 arányhoz képest.....már jó ideje haszálom az etanolt az autóban, gyretyák, szivattyú, tak minden patyolat tiszta.....üzemnyagszűrőt a többi szűrővel együtt mindig cserélem. ( kb 10.000 km-ként, pedig nemkéne olyan sűrűn).....szóval szerintetek a tiszta etanol mit vághat tönkre mondjuk a 80:20 vagy 70:30-as arányhoz képest......spuri jg2-t toltam hozzá olyan arányban mint benzinhez szoktam......reggeli "hidegindítás"-nál miután felbúg a szivattyú, aztán forgatok rajta 2-t, e szándékosan nem hagyom beindulni....hanem csak 3. fordításra indítom be és így frankón indul és alapjárat is egyből 680-700 körüli és minden oké........üzemanyagszivattyú mennyire viseli el a "szárazabb" cuccot mintha csúszósabb benzin volna ? Átalakító szettekben cserélni kell szivattyút is vagy elég csak injektorcsere meg gyújtásállítás ? 

Auchan kúton megtöltenek pár hordót 95-össel és zuhintanak rá spuri-t.... 

itt szabolcsba egyre több benzinkut nem árusit E85 üzemanyagot!!! Kiváncsi leszek az eddig E85 üzemelt driftesek mit használnak majd a RabocsiRingen

Tudjuk kinek köszönhetjük....
Amikor elkezdtem tankolni az etanolt 170ft volt a benzin meg közel 300/l.
Teljesen leszoktam róla, már nem hogy megéri hanem ráfizetés.
Amikor elkezdtem tankolni az etanolt 170ft volt a benzin meg közel 300/l.
Teljesen leszoktam róla, már nem hogy megéri hanem ráfizetés.
miaGec? a 95 lassan 400 alatt, de az E85 még mindig 360.
Átalakító nélkül szerintem ne menj 60-40 esetleg 70-30 fölé.....

Sziasztok!
Tanácsra volna szükségem!
Van egy 1.4 Chevrolett Lacettim és zömében autopályán használom mostanság! Ami annyit tesz, hogy legalább 240km megyek egyhuzamban vele így a fogyasztásom 8Liter körül alakul benzinnel 120-as tempó körül, ha elszáll az agyam és 160-170el megyek akkor érdekes modón 10L is beéri, mostanában elkezdtem kisérletezni, az E85/B95 50/50% keverésével és stabil tempó mellett szinte nem jelentkezett fogyasztásbeli különbség, kérdésem a következő! Szerintetek átalakítás nélkül mehetek feljebb az aránnyal? 70/30 vagy 80/20 anélkül, hogy bármiféle károsodással számolnom kell? Mint mondtam gyakorlatilag felmegyek a pályára és 230-240 km múlva lejövök róla,így tartósan 4000RPm felett használom a kocsit órákig aztán leállítom.
Hosszú távon használhatóm ilyen keverési aránnyal az autót?
Tanácsra volna szükségem!
Van egy 1.4 Chevrolett Lacettim és zömében autopályán használom mostanság! Ami annyit tesz, hogy legalább 240km megyek egyhuzamban vele így a fogyasztásom 8Liter körül alakul benzinnel 120-as tempó körül, ha elszáll az agyam és 160-170el megyek akkor érdekes modón 10L is beéri, mostanában elkezdtem kisérletezni, az E85/B95 50/50% keverésével és stabil tempó mellett szinte nem jelentkezett fogyasztásbeli különbség, kérdésem a következő! Szerintetek átalakítás nélkül mehetek feljebb az aránnyal? 70/30 vagy 80/20 anélkül, hogy bármiféle károsodással számolnom kell? Mint mondtam gyakorlatilag felmegyek a pályára és 230-240 km múlva lejövök róla,így tartósan 4000RPm felett használom a kocsit órákig aztán leállítom.
Hosszú távon használhatóm ilyen keverési aránnyal az autót?

Új hír,akár 70 ft is emelkedhet az etanol ára januártól!
Írd be a linkelni kívánt szöveget
Írd be a linkelni kívánt szöveget
a gyari k-jetes benzinpumpadat jol kinyirod vele ha tisztan hasznalod. amugy visont konnyeden hozza lehet allitani a keverofejet az E85-hoz...
Na pont ezért kérdeztem
Igen....E85 olyan arányban még erősnek tűnik alsó tartományban...de "fent elfogy".....akkor tegyél 20 liter benyához 5 liter E85-öt.....vagy add úgy mint eddig és barátkozz meg vele hogy felső ford. tartományban elfogy az "erő". 

K/KE jet-re aztán hiába rak átalakítót.
Itt 346 volt elég régóta,most hogy 2ftal emelték a benzint,felnyomták az alkoholt 376-ra.

Itt 346 volt elég régóta,most hogy 2ftal emelték a benzint,felnyomták az alkoholt 376-ra.
Nem nagyon szereti én azt vettem észre!! 10L benyához 5 liter etanol.Erőbbe jobbnak éreztem de viszont lassan 50nél olyan volt mintha ki ki hagyott volna
Most már aprópénzért lehet átalakítókat kapni. Szerintem nézz szét a neten, biztos kapsz hozzá és onnantól mehet az E85 tisztán, télen is

Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!