Japán Szívómotor tuning
aktuális téma

Sziasztok!JAPÁN SZÍVÓMOTOR TUNING!Ebből a SZÍVÓT hangsúlyoznám ki és kiegészíteném azzal,h BENZINES,NEM FELTÖLTŐS,NEM WANKEL ÉS LEHETŐLEG JAPÁN.
A topik célja a topikokban rejlő ide tartozó szakmai tudás összegyűjtés.
A KIMODERÁLÁSOK:nem összeverekedni és ne 4oldalon tárgyaljátok a turbókat
Itt szeretném kimeríteni,hogy mit lehet a szívó motorokból kihozni akár a gyárit finomítva akár a verseny célokig.De akár a turbó motorok block tuningja is.
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Azt úgysem éred már meg

én is ezt tettem de valami nem volt kóser.lehet nem egy kamra.majd megnézem.minden esetre mostvisszacsináltam.
98...vagy jobb....
Szóval akor jobb a békesség és inkább vigyem lejebb a viszonyt, amolyan 10:1 re.. bár végül is ha becsörög akkor nem marad más hátra mint az hogy 98-as KELL tankoljak majd... :(
Na sebaj, kúrva benzin árak.. még kibírom egy két évig aztán meg már remélem kiforr a vizes téma...
Na sebaj, kúrva benzin árak.. még kibírom egy két évig aztán meg már remélem kiforr a vizes téma...
ha az a ket cso belul egy kamra, akkor en csak a szelepfedelbol tavozot kotnem a tartalyra (ha eleg nagy meretu a furat, cso)
hát igen, az oktán száma az üzemanyag kompresszió tűrése.
Az alkatrészek tuti elviselik, mert honda, a krédés csak az hogy csörgésmentesen tudok e járni egy 11:1-es kompival...
Az alkatrészek tuti elviselik, mert honda, a krédés csak az hogy csörgésmentesen tudok e járni egy 11:1-es kompival...
Én ott már 98-ast tankolnék
úgy látom neked a szelepfedél az olajcsapda... magyarul, elegendő azt vákumra tenni és kész. nem ?
ezt nem értem.a kompresszió változást a benyának kell elviselni?nem az alkatrésznek?:

de a szelepfedél alatt is talán, de az hondánál össze van kötve a blokk aljával, bár jobb a jó szelőzés érdekében mindkettőt szellőztetni
a probléma az,hogy nekem úgy van,hogy a gáz egy csövön a szelepfedélbe és abból egy másikon a szívósorba.én csak a szvósorba menőt tettem a tartájra de ezek szerint nem elég.egyből ami a karterből jön azt kell bevezetni atartályba
Áhh, ez jó fórum!
Szerintetek mekkora kompresszió viszonyt visel el a jelenlegi 95-ös benya?
11:1 hez még elférhet ?
Szerintetek mekkora kompresszió viszonyt visel el a jelenlegi 95-ös benya?
11:1 hez még elférhet ?
ez oké.de a szívó csőnek van egy szívó hatása ami kiszívja a kartergázt.amikor tartájra teszed ez nincs meg.amúhy azt nem tudod véletlen,hogy a karter gáz csak a karterban termelődik?a hengerfejben,szelepházban nem?
mivel az olaj melegszik > gaz keletkezik > ez egy csovon tavozik az olajrendszerbol.... hogy ezt a gazt, te egy lecsapato tartalyba vagy a szivo sorbavezeted vissza...vagy lecsapaton keresztul a szivosorba, az a motor mukodese szempontjabol majdnem tok mind1.
leyneg, h a kartergaz gond nelkul tudjon tavozni a rendszerbol...
gyarilag azert vezetik vissza a szivocsobe, mert karosanyagnak minosul (mergezo gaz), ezert tilos a szabadba engedni....ugyanakkor jelentos tuning eseten ezt a visszavezeteset megszuntetik, ugyanis forro gaz, ami felmelegiti a beszivott, fujt levegot...meg ugye nem is tiszta O2, stb...
leyneg, h a kartergaz gond nelkul tudjon tavozni a rendszerbol...
gyarilag azert vezetik vissza a szivocsobe, mert karosanyagnak minosul (mergezo gaz), ezert tilos a szabadba engedni....ugyanakkor jelentos tuning eseten ezt a visszavezeteset megszuntetik, ugyanis forro gaz, ami felmelegiti a beszivott, fujt levegot...meg ugye nem is tiszta O2, stb...
a tényleges kérdés hogy mit kell kötni pontosan a tartályra és nem-e gáz ha nincs a szívó cső szívó ereje meg?szóval távozik-e rendesen a gáz?
üdv emberek.húú régen írtam ide.
kérdés:az oil catch azaz karter gáz elvezetéséhez használatos tartájról illetve a kartergáz elvezetés módjáról érdeklődnék.
Elmondanám miért:megcsináltam az elvezetést de figyelmetlenségből adódóan nem túl nagy sikerel.
szóval a szelepfedél csővét a tartályra kötöttem ami amúgy a szívósorba menne és a szivó erő miatt kiszívja a hengerfejből.DE ami a karterból ment a szelepfedélbe azt nem kötöttem a tartájba mondván onnan is kijut a másik oldalon csak az lett a bibi,hogy gondolom nem így volt mert a túlzottan sok gáz miatt a tömítéseken kijött az olaj.
kérdés:az oil catch azaz karter gáz elvezetéséhez használatos tartájról illetve a kartergáz elvezetés módjáról érdeklődnék.
Elmondanám miért:megcsináltam az elvezetést de figyelmetlenségből adódóan nem túl nagy sikerel.
szóval a szelepfedél csővét a tartályra kötöttem ami amúgy a szívósorba menne és a szivó erő miatt kiszívja a hengerfejből.DE ami a karterból ment a szelepfedélbe azt nem kötöttem a tartájba mondván onnan is kijut a másik oldalon csak az lett a bibi,hogy gondolom nem így volt mert a túlzottan sok gáz miatt a tömítéseken kijött az olaj.
ha nekem csak automata autóm lehetne akkor elgondolkoznék egy Corvetten, vagy egy Transam-en..
kösz vazze
majd ha neked is autómata autód lehet nem biztos egyből sporkocsit veszel
ha csak nem vagy miller
majd ha neked is autómata autód lehet nem biztos egyből sporkocsit veszel
ha csak nem vagy miller
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!