Sziasztok!JAPÁN SZÍVÓMOTOR TUNING!Ebből a SZÍVÓT hangsúlyoznám ki és kiegészíteném azzal,h BENZINES,NEM FELTÖLTŐS,NEM WANKEL ÉS LEHETŐLEG JAPÁN.
A topik célja a topikokban rejlő ide tartozó szakmai tudás összegyűjtés.
A KIMODERÁLÁSOK:nem összeverekedni és ne 4oldalon tárgyaljátok a turbókat
Itt szeretném kimeríteni,hogy mit lehet a szívó motorokból kihozni akár a gyárit finomítva akár a verseny célokig.De akár a turbó motorok block tuningja is.
még szerintem mindíg nem érted.nem verseny moci a cél.hanem a gyári motor olyan szintű finomítása átalakítása amitől nem eszik hú de sokat.a cél érezhetően erősebb,nem hú de rohadtúl többet evő,finomított motor ami nem megy mint az állat és ennyi hanem talán még a gép értékét is növeli.
de az a baj, hogy ha plussz lovakat akarsz, főleg, ha sokat, akkor nyomatékban nem lesz nagy változás, illetve ami lesz az is úgy, hogy teljesen eltolódik a magasabb fordulatszámok felé. nyomatékot nagyobb kompresszióval tudsz csinálni, de ahhoz kell a jobb benzin
bizonyított,hogy a nem megfelelő kábelek használata nagyon sok energiát elnyel a nem tökéletes áram vezetés miatt.a gyári sosem a legjobb.a gyár figyelembe veszi,h mit érdemes bele rakni.pl.miért tegyen bele gyárilag direkt szürőt ha a papír olcsóbb és teljesen mgfelelő.ennyi
sorolhatod de ezeket úgy is kifilézük majd,h mit hogy.de vedd figyelembe,hogy nem verseny moci a cél 12ezres fordulattal.maradjon meg a káposzta és a kecske is lakjon jól.pl.a főtengely könnyítésel csökken a nyomaték ami ezért ki is esett,de egyébb dolgok oké amikel könnyeben forog és nem erheli a mocit úgy.vagy a gázok tökéletes töltése ,ürítése...
a felsoroltak közül szerintem a RAM air, kompresszió és a műhelymunkák (lendkerék, hajtókarok, főtengely) aminek értelme is van. A gertyakábelnek szeintem 0, a gyertyákat meg max hőértékileg kell a motorhoz hangolni
én már egy gyári vti-nek is örülnék... persze akkor ha meglenne, meg azon lennék, hogy minnél több paci... persze nem kéne nekem 300lovas fenevad, de egy 200-220LE-sel már nyugodt lennék
Könnyített dugattyúk hajtókarok, főtengely, ékszíjtárcsák, lendkerék. Sportgyertya kábelekkel, egy nagyobb benzinpumpa, dszűrő, olajlecsapató. Kisebb felni, polírozott hengerfej járatok, picivel nagyobb szabadabb kipufogórendszer leömlővel, karosszériaelemek könnyítése. ha gondolod még sorolom, de akkor már gondolkoznom is kell :D
nem mert nem csak sokat eszik hanem ha bejegyzed több a biztosítás és a teljesítmény adó.itt ez a lényeg,hogy egy kis moci van a forgalmiba és abból hozd ki amit lehet.anélkül,h 20litert enne.csak a gyári finomítás a cél.új megoldások alkalmazása ami talán még jobb is mint a gyári
de független adtól,hogy mindenki nagy pacikról beszél a topik amit létre hoztam még mindíg a 20-30-40pacis kiaknázást célozza meg.pusztán a gyári motor finomításával.