Cikk: Neon és a rendőrbácsik
aktuális téma

Sok fórumon olvasgattam, hogy ne tegyenek az emberek fel neont, mert ha a rendőrök elkapják, akkor gyorsan ítélő módszerrel helyszínen kivégzik, ez butaság! És sajnos, sok ember kedvét és bátorságát el is veszik! Bővebben
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Szóval irni nem tudok továbbra sem, rohadt laptop billzet még furcsa!
Az elején, az akart lenni, hogy vagy 1 db 10W-os, vagy 2 db 5 Wattos!
Az elején, az akart lenni, hogy vagy 1 db 10W-os, vagy 2 db 5 Wattos!
És ez miért lenne jó?

Haliho!
Nekem egy 60 centis fehér!!! neon világítja a rendszámtáblát(autóm oldalán még a képek közt nincs), szerintem ez teljesen szabályos, egy rendőr sem kötekedhet ezért! A szbály úgy szól, hogy vagy db izzó 10W-os, vagy 5 db 5 wattoisnak kell világítania a renszámot, neon 8W-os, de 10-et kell mondani! Ezt igy előadod nekik, köpni -nyelni nem tudnak. Ráadásul a neon a teljes rendszámot szépen bevilágítja nekem, sokkal jobban látszik vele, igazán nem lehet panaszuk! Azóta ezt öcsémnek is megcsináltam! De ez copyright!
Régen nekem ugy volt bekötve, hogy mikor kapcsoltam a neont, a gyári rendszámtábla világítás átváltott a zöld kis neonokra(2 kis Dietz volt), mikor lekapcsoltam a neont, visszaváltott a gyári izzókra, egy egy kis relével volt megoldva. Ez igy okés, de pofázott a yard, hogy a zöld világítás nem éppen szabályos ...
Azt mondták, ezzel nem tudom becsapni a trafipaxot ...
mondom tudom!
TEhát aki rendszámvilágítást akar tuningolni, ajánlom a fehér neont, ezt a legszebb és legszabályosabb módja a dolgoknak! a zöld elvázneonokkal sem veszik össze!
Hétvégén csinálok majd pár képet!
Nekem egy 60 centis fehér!!! neon világítja a rendszámtáblát(autóm oldalán még a képek közt nincs), szerintem ez teljesen szabályos, egy rendőr sem kötekedhet ezért! A szbály úgy szól, hogy vagy db izzó 10W-os, vagy 5 db 5 wattoisnak kell világítania a renszámot, neon 8W-os, de 10-et kell mondani! Ezt igy előadod nekik, köpni -nyelni nem tudnak. Ráadásul a neon a teljes rendszámot szépen bevilágítja nekem, sokkal jobban látszik vele, igazán nem lehet panaszuk! Azóta ezt öcsémnek is megcsináltam! De ez copyright!

Régen nekem ugy volt bekötve, hogy mikor kapcsoltam a neont, a gyári rendszámtábla világítás átváltott a zöld kis neonokra(2 kis Dietz volt), mikor lekapcsoltam a neont, visszaváltott a gyári izzókra, egy egy kis relével volt megoldva. Ez igy okés, de pofázott a yard, hogy a zöld világítás nem éppen szabályos ...
Azt mondták, ezzel nem tudom becsapni a trafipaxot ...
mondom tudom!
TEhát aki rendszámvilágítást akar tuningolni, ajánlom a fehér neont, ezt a legszebb és legszabályosabb módja a dolgoknak! a zöld elvázneonokkal sem veszik össze!
Hétvégén csinálok majd pár képet!

Ez a szakszerű neonfelszerelés ez tetszik... Mert ilyen nem létezik... De valakik még mindig hisznek a mesékben..
Ők a fényt nézik... Ha világít az aszfalt alattad akkor hiszti, ha elkapnak és el is tudnak kapni, akkor meg is érdemli az illető högy leszedesség vele..
(félreértés ne essék, engem is basztatnak csak az a furi hogy elöl nekem fehér cső van és amikor magyaráz hogy miért kék akkor kérdéses hogy a piskóta esetleg színvak-e... Vagy olyan beidegződés a kék hogy meg sem nézik a verdát és már jön is az @nyázás.?)
Jelen Programmal a verdámban, ha van benzinem akkor nem valszinű hogy elkapnak..
De az nincs....

Ők a fényt nézik... Ha világít az aszfalt alattad akkor hiszti, ha elkapnak és el is tudnak kapni, akkor meg is érdemli az illető högy leszedesség vele..
(félreértés ne essék, engem is basztatnak csak az a furi hogy elöl nekem fehér cső van és amikor magyaráz hogy miért kék akkor kérdéses hogy a piskóta esetleg színvak-e... Vagy olyan beidegződés a kék hogy meg sem nézik a verdát és már jön is az @nyázás.?)
Jelen Programmal a verdámban, ha van benzinem akkor nem valszinű hogy elkapnak..
De az nincs....

StreetGlow
2005. augusztus 04. 11:36
ugy akarnám hogy berakok egy kis csövet és külön kpacsolora kötöm igy külün tüdom müködtetni a neont és a randszámtáblavilágitást
A boombassiknál nagy leárazások vannak, érdemes benézni szerintem.
Gondolkoztam és rájöttem, hogy mit értessz rendszámtábla neon alatt. Régebben lehetett kék világító keretet kapni, de én mostanában nem látok már ilyet.
Gondolkoztam és rájöttem, hogy mit értessz rendszámtábla neon alatt. Régebben lehetett kék világító keretet kapni, de én mostanában nem látok már ilyet.
StreetGlow
2005. augusztus 04. 11:34
esküszöm kellen irni valami nagyfönöknek hogy tegyen valamit az ilyen ddolgok ellen
Engem állitott már meg amikor fent volt a neon.Nekem tényleg nem látszot a neon csö amikor bekapcsoltam és még hozzá motoros rendörök állitottak meg. Megdicsérte a nepnt meg a kocsit és határozottan közölte ,hogy ellenged ha eltolom nek. Persze eltoltam. Ez az egyik oldal a másik ,hogy már megbuntettek érte 10.000ft-ra. ugy hogy nem lehet erröl vélemyényt mondani.

StreetGlow
2005. augusztus 04. 11:31
jut eszembe nem tud valaki olyan oldalt ahol olcso és jo fényü külsö és belsö neonok vannak?
Rendszámtábla neon? Nem szinezett izzóval vagy leddel akarod megvilágítani? Mindegy is , mert szabálytalan.
A belső neonért nem szólhatnak, mert a közlekedés résztvevőit nem zavarja. De azért ha megállít és bekukucskál, kapcsold le, az a biztos.
A belső neonért nem szólhatnak, mert a közlekedés résztvevőit nem zavarja. De azért ha megállít és bekukucskál, kapcsold le, az a biztos.
Erről a rendszámelvevésről jut eszembe: Ha az enyémet leszedi, meg is érdemli, hogy vigye... vagy 6 soron oda van ragasztva szupererős kétoldalas ragasztóval a lököshöz

StreetGlow
2005. augusztus 04. 11:24
Hello az szeretném kérdezni hohy belső neonért és rendszámtáblaneonért menyire szolhatnak???
Az én tapasztalatom az, hogy a rendőr abba köt bele amibe akar. Ha nem tetszik neki a neonod, de szabályosan van feltéve(nem látszik a cső), akkor előveteti veled az elsősegélydobozt, vagy az izzókészletet, vagy bármi mást, amibe beleköthet.
Természetesen! Megvan, hogy elől csak fehér, sárga vagy kadmiumsárga, hátul pedig piros fehér vagy kadmiumsárga színt adhat ki az autó! Tehát a kék vagy hupilila rendszámtábla-megvilágítás szabálytalan.
ezt már én is hallottam ha csak lefele világit és nem láccik elöl v. oldalt nem büntethetnek érte!!!!! Mivel: ugye meg van szabva az autó elöre, hátrta és oldalt milyen szinű fényt bocsáthat ki....... de az nincs megszabva hogy lefele milyet..... tehát akár hupililát vagy netán kéket is lehet rakni!!!!!

A rendszámtábla megvilágitó izzó szinéért is szólhatnak ??
dawid
2005. augusztus 04. 10:42
Nekem tegnap előtt szólt egy okostóni, hogy szereljem le a neont (álltunk 1 helybe és dumcsiztunk a pékségnél), mire én megkérdeztem hogy miért tennék ilyet?
- Engedély nélküli átalakítás, és mert elveszem a rendszámot, mondta...
Nem akartam vitázni vele, mivel még nem irattam át a forgalmiba a színét a kocsinak, de a poén az, hogy anyám élettársa rendőr, és sok-sokat ismerek közülük, ezt is ismertem látásból, még is keményitett... Hát ezek után ha bejön az étterembe, biztos felárat számolok majd neki
Gyökerek...
- Engedély nélküli átalakítás, és mert elveszem a rendszámot, mondta...
Nem akartam vitázni vele, mivel még nem irattam át a forgalmiba a színét a kocsinak, de a poén az, hogy anyám élettársa rendőr, és sok-sokat ismerek közülük, ezt is ismertem látásból, még is keményitett... Hát ezek után ha bejön az étterembe, biztos felárat számolok majd neki

Gyökerek...
Na, abba igazán beleköthetnek, mert ha valamit, azt nézhetik megkülönböztető jelzésnek :)
Az mellől már tényleg csak a sziréna hiányzik
Az mellől már tényleg csak a sziréna hiányzik

Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
A másik, hogy bármilyen színes fény elvonja a közlekedés résztvevőinek a figyelmét...