Cikk: Neon és a rendőrbácsik

Témakör: Tuning
aktuális téma
Neon és a rendőrbácsik

Sok fórumon olvasgattam, hogy ne tegyenek az emberek fel neont, mert ha a rendőrök elkapják, akkor gyorsan ítélő módszerrel helyszínen kivégzik, ez butaság! És sajnos, sok ember kedvét és bátorságát el is veszik! Bővebben

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
gyugyu
2004. január 26. 20:56
Az aláirás gyüjtés nem rossz ötlet , ettöl harmad rendübb dolgokért gyüjtöttek már.
Meg kérdeztem pár havert simán benne vannak. Ha lenne értelme mért ne !
BuXY
2004. január 26. 19:36
Hali!
Olvasgatva itt a jogszabályokat tényleg nevetségesek! Balesetnél a neonra fogják, hogy pl. azért üttötél el valakit? Ez egyszerűen nevetséges! Elém már több részegember került a 26 -os és a 3-as fő közelekedéi útvonalakon! Egy elém dőlt biciklivel, amit gyors kormánymozdulattal sikerült kikerülnöm, a másik meg az út közepén ordibált, ráadásul épp előztem egy autót.Mindez 85-tel történt. Itt is a lélekjelenlétemnek ksözönhető hogy nem esett senkinek baja! Ha pl. elütöttem volna valamelyiket, én kerülök börtönbe, mert neon volt a kocsimon és megzavarta az amugyis tök részeg, a piától semmit nem látó ember látását?
Ez nagyon fantasztikus!
Te tegyük fel, egy kék neonfény miat zavar a nevezésben? Aki lámpa nélkül közlekedik a városvan az az életveszély és itt még tudnám sorolni az egyéb flegmaságból elhanyagolt dolgokat! Egy tuning-autó tulajdonosnak, legtöbb esetben rendben van az autója, értem itt az alatt, hogy minden möködik! (ismétlem legtöbb esetben) Egy 20-szal tögymörgő, vasárnapi vezető sokkal nagyobb balesetveszély forrás, mint egy neonos kocsi(gyorshajtál nélkül).
Szerintem ebből kéne kiindulni a jogalkotóknak.
OPTX: számihatsz ránk aláírás gyűjtésben. És teljesen igazad van, hogy a biztonsági öv miatt büntetnének inkább! Én mindig bekapcsolom, márcsak a légzsák miatt is.
MixR: A neon feltételéhez csavar szükséges, ezért a lökhátítón és alvázon lyukat kell furni legtöbb esetben! Igy ha leveszed, ottmarad a lyuk, de ha kiszilikonozod, akkor nem jön a víz, ha levetted a neont!
Ozzi: Olvasd végig még egyszer figyelmesen az összes kommentet, azt javaslom!
Balesetmentes közlekedést mindenkinek!
MixR
2004. január 26. 18:56
Hi all! Na a helyzet az, hogy én most kezdtem érdeklődni a tuning után és jól jönne néhány tapasztalt hozzászólás, segítség!PL most van egy cinquecentom és ha neont teszek az aljára és veszek egy másik kocsit, át tudom szerelni úgy, hogy ne legyen a cinquecenton nyoma? Köszike!
Ozzi
2004. január 26. 15:36
Én most akarok a kocsira/kocsiba neont venni. Szerintem kéket veszek mert a kocsi is az! Szerintetek akkor ezért nagyon morcos lenne egy-két fakabát? Ha jól, értettem akkor a törvény nem tér ki külön a kocsi alján elhelyezkedő neonok fényére? Vagy tévedek? De nem nagyon érdekel, akkor is megveszem és beszereltetem! De azért kíváncsi vagyok a véleményetekre!
Köszi!
OPTX
2004. január 26. 13:49
Köszi.
Quad
2004. január 26. 13:34
OPTX: Tőlem (tőlünk) minden támogatást megkapsz Szerintem ezt legtöbb olvasónk nevében is írhatom.

BOSS: köszi a részletes válaszod. Utána fogok én is nézni mindennek.
OPTX
2004. január 26. 13:26
Sziasztok.
Ez sajnos nem a legkedvezőbb törvény a Magyar tuning kedvelők számára.
De szerintem joggal kimondhatjuk ,hogy módosításra lenne szükség.
Én most vittem el az ügyvédünkhöz ,hogy vesézze ki a rendeleteket hátha nem kell módosítani és akkor nyert ügyünk van.
Ha módosítani kell én akár aláírásgyűjtésbe is kezdek de a mai törvények nevetségesek.
Az meg ,hogy a rendőr teszi a dolgát?
Hát ha én rendőr lennék nem a neon miatt büntetnék hanem a biztonságiöv miatt.
Ha aláírást kell gyűjtenem remélem fordulhatok hozzátuk.
www.optx.hu
BOSS
2004. január 26. 11:44
Quad!

Ha találsz olyan vizsga állomást ahol van ismerősöd akkor nem gond!

De a neon használata a lényeg az utcán!!!!

Ha nem használod akkor nincs gond, de ha balesetnél ami ne legyen, pl. elütsz valakit és utána műszaki ellenőrzést hajtanak végre az autódon többet fogsz kapni mivel az autód nem felel meg műszakilag!

De tegyél belátásod szerint én csak azt mondtam el amit a jogszabály előír!

Ha elovasod a 6/1990. (IV.12.) KöHÉM rendelet a közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomba tartásának műszaki feltételeiről című rendeletet, meglátod hogy ott olyan részletesen magyarázza hogy még a NAPELLENZŐRE vonatkozó műszaki feltételek is ki vannak kötve!
BOSS
2004. január 26. 11:26
Kedves Quad!

1/1975. (II.5.) KPM-BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól szóló 5.§ (1) bek. b. pontja egy részét részletesen megmagyarázza a 6/1990. (IV.12.) KöHÉM rendelet a közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomba tartásának műszaki feltételeiről részletesen magyarázza a 37.§-től a 67.§-ig!!!!!!!!!!

Itt leírja részletesen hogy a személygépkocsin világító és fényjelző berendezések hány db, milyen szabványú, milyen fényt , hány méter távolságból lehessen észlelni, kiköti a működtetésének feltételét /műszaki feltétel, ELEKTROMOS ÖSSZEKÖTÉS, ILLETVE BEÁLLÍTÁS/!
Quad
2004. január 26. 10:23
Szia BOSS!
Végigolvasgattam a hozzászólásokat ebben a témában, ésa következő lenne a kérdésem, ezzel kapcsolatban:

"ha a személygépkocsin ilyen lámpatest van 1/1975. (II.5.) KPM-BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól szóló 5.§ (1) bek. b. pontja alapján nem felel meg!!"

Számomra ez nem teljesen egyértelmű, ez azt jelenti, hogy ha CSAK RAJTA VAN, már akkor sem felel meg, vagy pedig csak akkor, ha használják? Tehát pl műszakin közötködhetnek-e azért hogy miért van fent a kocsin?
kecsoastra
2004. január 26. 09:53
:(((((az szép nekem meg a hátso löghárito alatt van és bizony szépen kilátszik:)))
BOSS
2004. január 25. 22:16
Én nem akarom elvenni senkinek a kedvét, mert én is szeretem az autómat tuningolni, és másnak sem akarom, hogy ezt a hobbiját elhagyjai!

Annyit mondok csak ÜGYESEN!
Nem kell kihívónak lenni az utcán, elég ha gyorsulásin teljesít a verda, ez azért kell hogy így működjön, MERT TÉGED VÁRNAK OTTHON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
És ne az legyen hogy estleg MÁR HIÁBA!
MERT A BALESETET NEM LEHET VISSZA CSINÁLNI!!!!!!
Ollah
2004. január 25. 20:31
Nah, skacok, akkor ezt a topicot be is lehet zárni... Neon kikapcs, irány haza!
BOSS
2004. január 25. 19:39
Domingo remélem most már megérted!
De ezért nem a rendőröknek kell szemrehányást tenni!

Hanem a jogalkotóknak!

A rendőr alkalmazza azokat!

csum
BOSS
2004. január 25. 19:34
Kedves Domingo!

A jogszabály nem a személygépkocsi küszöb vagy alvázára elhelyezett neon világító lámpatest lefelé történő fénykibocsátásáról szól!!!

A személygépkocsinak az 1/1975. (II.5.) KPM-BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól szóló 5.§ (1) bek. b. pontjában meg kell felelni!!

A fenti rendeletet a 6/1990. (IV.12.) KöHÉM rendelet a közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomba tartásának műszaki feltételeiről részletesen magyarázza a 37.§-től a 67.§-ig!!!!!!!!!!

Ebben a rendeletben nincs meghatározva a neon lámpatest alvázra, illetve küszöbbe építésének feltétele, valamint üzemeltetésének műszaki feltétele így, ha a személygépkocsin ilyen lámpatest van 1/1975. (II.5.) KPM-BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól szóló 5.§ (1) bek. b. pontja alapján nem felel meg!!

Ezért a Rendőr a 35/2000. (XI.30.) BM rendelet 84.§ (1) bek. a.pontja alapján /HA NINCS SZIVE/ a forgalmi engedély műszaki lapját a helyszínen elveszi, illetve a rendszámtáblát érvényteleníti!!
Domingo
2004. január 25. 18:45
Valakitől hallotam, hogy akkor teljesen legális elvileg ha nem látszik ki a neoncső a szpojler alól, mert akkor az lefele az aszfaltra világít az meg nincs előirva a kreszben hogy nem szabad lefele világítani a krezsben az van, hogy előre és hátra nem lehet világítani nem előírt lámpatestel hogy lefele ill fel mitcsinálsz semmi közük a rendöröknek elvileg!
Ottohoner
2004. január 25. 18:34
Boss!

Ha tényleg ott dolgozol akkor te tudod a választ! Szabad vagy nem? Amugy a trefort chaten él a carstyling szoba gyertek oda és normálisan meg lehet ezt beszélni mint itt a forumon!
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
Összesen 4180 találat 209 oldalon