Gondolom ezt a kifejezést senkinek nem kell magyarázni rengeteg japán német és egyéb származású autón alkalmazott stílus vagy irányzat magyarországon is egyre népszerűbb
az utolsó képen lévő matricák nekem is megvannak... minő meglepetés a sticker bomb nevű könyvből valók aminek már a másodok része is megjelent, tele igényes matricákkal.
igaz a matricázás évek óta jelen van mint street art, a két sticker bomb könyv is kint van egy ideje, és még véletlenül sem a wannabe trendi tunereknek készült...
a photoshopos dolog meg a szegényember tuningja véleményem szerint, ha már valaki csinálja, akkor vegye a fáradtságot és legyen kreatív/egyedi, mert ebből megint az indigótunnerség meg a kommersz divatoskodás lesz...
Én 2 éve láttam az első StickerBomb-os kocsit, külföldi Ratos oldalon. Eredetileg egyenként ragasztották a matricákat és utána lelakkozták (mert ez így a rozsda mellett nagyon paraszt). Aztán jött az ötlet, h jöjjünk ki olcsóbban és egy nagy fóliára nyomtassunk (én is mindenkinek ezt szoktam ajánlani). DE! A "fóliára nyomtatni a tervet", nem egyszerű mutatvány. Egy normális nyomtató, több milka és ezek nem lézer v. sima tintasugaras nyomtatók. Akármilyen fóliára se nyomtathatsz. Ha vki csináltat ilyet, előtte nézze meg az adott dekoros/nyomdász munkáit! Rendszerint pixeles, életlen és csíkos a nyomat, hetek alatt kifakul, amiktől igazán igénytelen lesz az autó, arról nem is beszélve, h nem 3d fóliára nyomtatnak, így még a felrakása is szívás (persze vannak kivételek)! A másik dolog a minta. Picit járjon utána mindenki, h az adott autóra mit "illik" feltenni. Baromi szánalmas, amikor a Golf felnijén JDM matricák vannak. Olvastam másik topikba, h van akinek ez is nagyon adja, de ez olyan, mintha a Merga jel helyére feltennéd a Hondáét. És még 1: Senki nem néz utána, h milyen matricák mennek külföldön (minta és elhelyezés), mindenki olyat akar, mint amit látott a "haver" kocsiján. Ezért van az, h a tunerek 90%-a, a Gulf, STP, ChupaChups, Wheel-Whores, 76oil stb. matricákat dobja fel a kocsira.
ez kurva egyszerü, ahelyett hogy 3és fél kilónyi ragacsot felnyalsz a kocsira, photoshop aztán fóliára nyomtatni a tervet és kész ......Stickerbomb mi?:D
Én is azon vagyok éppen :) Már van 45 darab képem, szépen alakul, PS-ban már elkezdtem összerakni. Ha elkészülök vele, megmutatom. Aztán valakivel elkészítetem, és mehet is a ragasztás! Majd lesz kép is, ha már fent lesz az autón esetleg
igen,én mondtam, de azt se felejtük el hogy 1 négyzetméterről van szó...igaz az eléggé nagy felület, de gondoljunk bele abba aki nagyban gondolkozik azért nem kis felületek vannak az autón én is keresgélem jelenleg a stickerbombos képeket + mellette teszem hozzá a saját "agymenéseimet"