Valljuk be őszintén! A DeLorean sosem volt kimondottan jó autó és ha nincs a Vissza a jövőbe sorozat, akkor valószínűleg csak pár rajongó kedvelné igazán. Pedig a formát Giorgetto Giugiaro álmodta meg és a sirályszárnyas ajtók menő dolognak számítanak még ma is, de ugyanakkor borzasztó volt vezetni és a PRV (Peugeot-Renault-Volvo) motor mindennek volt nevezhető csak éppen erősnek és megbízhatónak nem. A 2,8 literes V6 a maga 130 lóerejével maximum arra volt elég, hogy arrébb álljunk a kocsival, a 10,5-es 0-100 pedig elég halovány eredmény volt a '80-as években is. 
 
A képeken és videóban szereplő modell viszont egészen más kávéház. Ezt jó vezetni, meg is tud állni, jól fordul és van benne elég erő ahhoz, hogy meglepetést okozzunk vele a lámpánál, miközben kinézetre olyan mint bármelyik másik DMC. Sleeper? Simán, bár ha valaki eléggé szemfüles, egyből kiszúrja a gumikat és az autó hangja is árulkodik, hogy ez bizony nem egy fáradt DeLorean! 
 
Az autó tulaja, Nick, nem a már megszokott úton indult el és pakolt LS V8-at a gyári V6 helyére, hanem Steve Maxwell segítségével valami egészen különleges autót raktak össze! Először is a gyári motor helyére a Kia Stinger GT, 3,3 literes dupla turbós V6-os motorját építették be és a gyári turbók helyére Garrett G25 darabok kerültek. Az építésnél, a Ferrari F40 mintájára, az intercoolereket a motor tetején, a két szélén helyezték el és középen, egyedi, alumíniumból készült, DMC logo-val ellátott szívócsonk található. 
Ezzel a szettel 487 lóerőt lehet mérni hátsókeréken, ami főtengelyen 500 felett van. A váltó nem Kia, hanem egy Porsche 996 alól érkezett és szintén Porsche termék a diffi is. A hátsó bölcsőt megerősítették és a futóművet is az új teljesítményhez igazították, mégpedig KW állítható szettel. (Hihetetlen, de létezik hozzá!) 
Az autó hangját nyitott rendszer engedi a szabadba és rendesen durrog-csattog a turbós szív. 
A kerékjáratokban a gyári felnik forognak, rajtuk pedig utcai slick gumik próbálnak megfelelő tapadást elérni. A felnik mögött is Ferrari technikát találhatunk, ugyanis a fékek is az olasz gyártó termékei és 348 Challenge darabok. 
 
Beteg egy szerkezet az biztos! IDE KATTINTVA találtok egy videót is, amiben Matt Farah próbálja ki a kocsit és a széles felnik valamint a szervo hiánya miatt nagyobb odafigyelést igényel a vezetése, de mindenképp élmény lehet egy ilyen DeLorean-nel hasítani! 

 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2021. október 12.)