Még mindig nem sikerült feldolgozni teljesen a Las Vegasban látottakat, és ahogy érkeznek a különböző anyagok (videók, képek) mindig találok valamit, amiről kellemes emlékek ugranak be. Nagyjából tudtam mire számíthatok, de ide a képzelőerő nagyon kevés, és ha tehetném, minden autóbuzériában szenvedő arcnak, orvossal íratnám fel, hogy kilátogasson a SEMA Show-ra!
Nézzük például a képeken látható Lincoln Continental-t!

1969-es modell, ami egy óriási luxusautó. Ha valaki befolyásosnak akart látszani, akkor a lehető legjobb választás. Kényelem, elegancia, különleges megoldású, „öngyilkos” hátsó ajtók… Egyszerűen zseniális jármű, azonban a SEMA-n ebből is tudnak valami olyat építeni, amit nehéz ép ésszel felfogni.

Az egész autó alapja egyedi csőváz. Ebből egyenesen következik, hogy valószínűleg nem egy laza délutáni krúzra akarják használni a gépet. Erre ráerősítenek a hátra felszerelt fékezőernyők is, majd a csomagtérbe pillantva meglátjuk a csőváz egyéb részeit, illetve két nagyobb méretű tartályt, amik a levegős rendszerhez tartoznak. Oké, egyre érdekesebb a dolog, haladjunk tovább!
Az utastérben piros bőr borít mindent, beleértve a négy darab versenyülést is! Igen, a gyári üléseket száműzték, és itt is találunk további merevítéseket is. Az egyedi műszerfalba Holley digitális kijelzóket építettek be, és ameddig a szem ellát, csupasz fémfelületeket találunk. A két hátsó ülés között is két tartály figyel, azonban ezek már nem a levegős rendszer részei, hanem nitro tartályok, és akkor el is jutottunk az autó motorjához, ami természetesen V8. Az LS motor LS7 belső alkatrészeket kapott, és a megfelelő „légzés” érdekében kettő darab turbót, amik a sárvédőkben kaptak helyet. A teljesítmény így 1200 lóerő, de az építő biztosra ment, és ezért került beépítésre a 200 lovas nitroszett.

Az ember azt gondolná, hogy ez egy kész mű, és már csak használni kell, azonban ne felejtsük el, hogy „odaát” máshogy gondolkodnak ezzel kapcsolatban. Valószínűleg az átlagos nézelődőnek nem fognak feltűnni hiányosságok, azonban azt mondták a standon, hogy ez még csak 60%-ban van kész. Nagyon kíváncsi leszek, hogy milyen lesz a 100%-os állapot, és biztosan fogok feltölteni képet róla, ha elkészült, de addig is csekkoljátok a teljes SEMA galériát, illetve irány az AMTS Youtube csatornája, ahol már kint van az első videó a SEMA-ról, és hamarosan érkezik a többi is!