A Mitsubishi GTO, amit Európában csak 3000GT-ként ismerünk, egy igazán különleges darabja a '90-es évek sportautóinak. 2+2 üléses sportautó, ami egyébként tele volt pakolva különböző technikai különlegességgel, mint például összkerékhajtás, összkerék kormányzás, állítható légterelők, adaptív futómű, de pont ez okozta azt, hogy viszonylag nehéz volt, mivel az alapmodell is 1420 kg volt, míg a csócsmodell, a VR4, közel 1700kg. A motorok pedig lehettek 166, 225, 276, 280 vagy épp 300 lóerősek, ez pedig nagyban fügött attól, hogy melyik piacra készült az autó, mivel a Dodge Stealth volt az amerikai változata. A csúcs minden esetben a dupla turbós, 24 szelepes V6 volt. A turbós egyébként 5,9 másodperc alatt futótta a 0-100-at, ami azért nem volt annyira rossz, de valahogy mégsem futott akkora karriert a modell, mint az NSX vagy a Supra. 
 
Thaiföldön viszont van egy műhely, a Garage Unique, akik annyira ismertek a thai tuning világában, mint máshol a Liberty Walk, RWB vagy éppen a Rocket Bunny, csak éppen ez a csapat nincs annyira felkapva. Mivel a GTO-hoz nem igazán lehet kapni készen semmilyen bodykitet, ezért az autó tulaja, Songklod, azonnal tudta, hogy kihez kell fordulni segítségért. 
 
Ez a GTO a dupla turbós változat már alapból, ami a gentleman's agreement miatt 280 lóerős, de a gyártó beismerte, hogy ez sosem volt annyi, sokkal inkébb 320 lóerő körül járt, úgyhogy már alapból sem vérszegény a kocsi. Így a Garage Unique csapata egyből a karosszériára koncentrálhatott és készítettek egy teljesen egyedi bodykitet, ami lökhárítókból, hátsó szárnyból és a sárvédővel egybedolgozott szélesítésekből áll. Utóbbi szerintem nagyon jól sikerült és felüdülés látni egy olyan szettet, aminél nincsenek szegecsek. 
 
A futómű természetesen levegős és a Hop-Up Airsus által épített egyedi rendszer engedi talajközeli magasságba az autót. A kerékjáratokban Work Emotion CR-2P felnik forognak 10,5x19-es méretben, egyedül az ET szám különbözik, elöl -24, hátul -37 és ezekre 265/30 méretű Kumho PS91 gumikat húztak fel. Az autó beltere sem maradt érintetlen! Garage Unique versenyülések, Vertex kormány mellett egy bukócső is beépítésre került, illetve alcantara-val húztak be mindent, beleértve a műszerfalat is. 
 
Azt gondolom, hogy nagyon jó dolog, amikor ezeknek a kocsiknak új életet, még egy esélyt adnak, mert az autózás aranykorában készültek és talán a fiatalabb generáció így jobban megismeri ezeket az autókat. 
IDE KATTINTVA pedig további képeket találtok! 

 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2021. február 22.)

Forrás: Fast Car