"Nahát! Egy BMW amivel driftelni fognak! Biztos beleraktak egy turbós M54-et, jobb esetben S54-et, esetleg valamilyen RB vagy JZ motort vagy ha amcsi erőt akartak, akkor egy LS V8-at. VÓTMÁ! lapozzunk!" 

Nagyjából ilyen reakcióra számít az ember, amikor driftre épített BMW-ről van szó, de azért itt egy kicsit más a helyzet, mert ez nem egy szokványos építés. 

Dylan Hughe profi drift versenyző és akart valami különleges autót, amivel szórakoztathatja a közönséget. Már maga az alap sem megszokott, hiszen touring modellből kevesebbet látni versenypályán, a SEMA Show-n pedig még annál is ritkábban bukkannak fel puttonyos BMW-k. Azonban ez még semmi, mert a motorháztető alatt van az igazi különlegesség. Mercedes-Benz OM606, sorhat dízel hajtja ezt a kocsit! A motor 25:1 kompresszióval, 6000-es fordulattal büszkélkedhet és a Diesel Pump U.K. által gyártott leömlőn egy Garrett G35-1050 fújja meg a motort. A Diesel Pump adta még a szívósort is és a kipucolt motortérben még a fényezett blokk valamint a karbon burkolat hívja fel magára a figyelmet, illetve a csőváz, ami körbefut mindenhol. 

A fekete-fehér színből és mintákból álló fóliázást egyedül a Royal Purple logo töri meg és kicsit elrejti a karosszéria egyéb módosításait, mint például a Big Duck Club által gyártott szélesítéseket. Ezek alatt már simán elférnek a 18-as Advan RG-D2 felnik, amikre GT Radial Champiro SX2 RS gumikat húztak. A megfelelő magasságról BC Racing NA futómű gondoskodik. 

A kipucolt beltérben, a merevítések mellett, karbon műszerfal, ami még vár a digitális egységre, négy darab Sparco QRT-K karbon versenyülés, levehető sportkormány és a váltó mellett, a kötelező hidraulikus kézifékkar jelenti változást. 

Az autó még nincs teljesen kész, de ha végre 100%-os állapotba kerül, biztosan sok boldogságot fog okozni Dylan-nak és utasainak. 

Rengeteg SEMA anyagunk van, úgyhogy KATT IDE a további tartalmakért! 


 

Forrás: Carstyling.hu