Számos újítás volt az idei UNIX-AMTS-en. Az egyik legnagyobb az új elrendezés a pavilonok tekintetében, aztán ott volt az áthelyezett, nagyobb területen elhelyezkedő off-road show, illetve érdemes megemlíteni a külső tuningtalálkozót is, ami teljesen új koncepcióban került megrendezésre és a látogatók rögtön belépéskor fantasztikus autókat láthattak. Volt még más érdekesség is, de kiemelnék egyet, amire eddig nem volt példa.
 
Tartottunk egy privát fotózást.

Azért mielőtt belemennék a részletekbe, tartozom egy vallomással. Nem teljesen úgy alakult, ahogy terveztük, mivel az esti időpontra, a legtöbb autó már beállt a kiállítói területre, és voltak köztük olyanok, amiket már kicsit szétkaptak, hogy minden részlet látszódjon, így érthető, hogy nem tudtak kigurulni a csarnokból a fotózásra.

Ennek ellenére sikerült néhány jelentkezővel egyeztetni, és 5 óra után elkezdtük a fotózást. Erre a különleges feladatra Mosoni Pétert kértük fel, aki hazánk legismertebb fotósa, és a neve garancia volt arra, hogy kiváló minőségű anyagok születhessenek. Péter kiválasztotta a helyszínt, ami a megújult fogadóépület előtti terület volt. Játék a fényekkel, sötétedés után, hogy kiemeljen egy-egy részletet. Egyszerűen zseniális! Ráadásul különböző stílusú autókat sikerült összeszedni, amik mind, más-más szempont miatt voltak érdekesek.

Az már biztos, hogy a 2025-ös rendezvényen is lesz hasonló, időben leegyeztetve a résztvevőkkel és Péterrel, hogy aztán olyan anyagok születhessenek, amik tovább emelik az AMTS, már eleve, magas színvonalát!