Második alkalommal kerül megrendezésre Keszthelyen a Festetics Kastélyban az 1960 előtt gyártott autók és motorkerékpárok szépségversenye és kiállítása, a Festetics Concours d’ Elegance. A rendezvény felkerült a FIVA, a nemzetközi Veteránjárműves Szövetség rendezvény naptárába is, amely már önmagában biztosíték az elegáns és színvonalas rendezvényre.

A program szeptember 02-án, szombaton délelőtt 10 órakor kezdődik, ekkor mintegy előrendezvényként hotrod bemutatóra kerül sor, az előzetes jelentkezések alapján is több tucat átépített amerikai autót csodálhatunk meg a múlt század harmincas, negyvenes, ötvenes éveiből. Érkeznek hotrodok a hazai felhozatalon túl Olaszországból és Ausztriából is, nemzetközivé és egyben változatossá téve az amúgy is egyedi megjelenésű autókat.

Magyarországon ennyi átépített egyedi veterán jármű egy helyen és időben valószínűleg még nem volt.

Szombat délután már a Concours d’ Elegance jegyében a motorkerékpároké a főszerep, II. Világháború előtti BMW-k, NSU-k mellet több különlegesség is kiállításra kerül, lesz Indian, Zündapp, Harley-Davidson a mezőnyben és igazi ritkaságként egy ma már alig ismert Douglas 1924-ből és egy 1927-es FN Sahara. Nem hiányozhatnak továbbá a  magyar motorkerékpárok sem, az 1930-as évek gyönyörű és az akkori világszínvonalnak is megfelelő Méray motorkerékpárok közül is be lesz mutatva két gyönyörű példány.

Az autós-motoros hétvége fő eseménye természetesen az 1960-as éveket megelőző autók kiállítása és szépségversenye, amely a vasárnapi program. Csak néhány típus a fantasztikus kínálatból: Jaguár XK 140, Salmson, Talbot, Lancia Aurelia cabrio, több MG, köztük egy igen ritka MG L típusú versenyautó, továbbá a közönségdíj egyik esélyese, a világ egyik legszebb autója: Mercedes-Benz 300 SL, 1956-ból. A járművek bemutatására vasárnap délelőtt 11 órától kerül sor, a díjkiosztó ünnepség 15 órakor kezdődik. Közben a színpadon koncertek kerülnek megrendezésre, világslágereket játszik a helyi fúvószenekar, 14 órától pedig a Marching Jazz Band ad koncertet.

  • A rendezvény helye: Keszthely, Festetics Kastély udvara és parkja
  • A rendezvény ideje: 2023. szeptember 02-03., szombat, vasárnap.
  • További információk és a részletes program megtekinthető a rendezvény honlapján: festeticselegance.hu