Vince Tibor "Vinyus" 1971-2020

December 21-én este, tragikus hirtelenséggel elhunyt a hazai autós társadalom egyik meghatározó egyénisége, csapatunk egyik legrégebbi partnere és egyben személyes jóbarátunk, Vince Tibor, vagy ahogyan a legtöbben ismertük, Vinyus

Vinyus a hazai televíziózás egyik legnagyobb szaktekintélye volt, mi autós vonalon az AMTS kapcsán, még a HírTV-s Garázs műsorok időszakában ismertük meg. Remek együttműködésnek indult, ami később sokkal mélyebb partnerséggé és barátsággá alakult - olyannyira, hogy ott voltunk vele 2016 végén, azon a bizonyos Essen Motor Show-n, ahol már mi is megtudhattuk tőle az első infókat az új projektről, egy merőben új hazai autós műsorról. Ez volt a Speedzone, mely mára hazánk egyik legnépszerűbb és legegyedibb magyar autós csatornája, mindeköré olyan hangulat, ezáltal pedig közösség épült, mint amilyen Ő maga volt: őszinte, barátságos és emberközeli.

A rengeteg munka és a mindig nyughatatlan pörgés meghozta a gyümölcsét: alig 3 év alatt a Speedzone kitörölhetetlen fogalommá, egy igazi nagy autós családdá nőtte ki magát a magyar weben. Ha alkotásról, új ötletek kiagyalásáról volt szó, a #soseveddel szlogen pedig senki másra nem illett jobban, mint magára az egész megálmodójára, Vinyusra.

Talán kevesebben tudják, hogy autóépítés terén is Igazi alkotó szellem volt, számos elismerésre tett szert itthon és a nemzetközi mezőnyben is. Övé volt az a C6 technikával megépített 1969-es C3-as Chevrolet Corvette, ami Európa legrangosabb tuning-szépségversenyén, az European Tuning Showdown-on a hetedik helyezést érte el 2016-ban.

Mind barátilag, mind üzletileg napi szinten kapcsolatban voltunk, egyelőre felfoghatatlan, hogy Ő nincs többé. Aki valamennyire is ismerte - akár élőben, akár csak a műsoron keresztül - alighanem hasonlóan mélyen érinti a dolog. Vinyusnál egyenesebb, csupaszívebb embert nagyon keveset hordott még a hátán a Föld. Állandóan mosolygós, jókedvű, hihetetlenül pozitív életszemléletével élmény volt a társaságában tartózkodni, akár munkáról, akár bandázásról volt szó. 

Távozása mérthetetlen veszteség az egész hazai autós élet számára. Az egyetlen vigasz, hogy álma, amibe mindenki másnál többet tett bele, töretlen marad: a Speedzone megy tovább.

Őszintén hálásak vagyunk a sorsnak, hogy személyesen is ismerhettünk Vinyus, mint barátot, mint kollégát, mint EMBERT. 

Nyugodj békében!