Autós körökben bizonyára igen kevesen lehetnek, akik ne hallottak volna az idei Budapest-Bamako rali két magyar versenyzőjéről, Horváth Mátyásról, valamint Kovács Leventéről, akiket egy szerencsétlen technikai malőr kovácsolt össze végül csapattá - és akik az utóbbi évek egyik legjobb és legemberségesebb autós sztorijának főszereplői is egyben.

Igen, Matyi annak a Lada Nivának a tulajdonosa, amelyet Levente a Porsche Cayenne-jével Bureh Beach-től (Sierra Leone) együtt utazva egészen pontosan Tarfaya-ig (Marokkó) vontatott végig, összesen 3470 km át! 

A magyar vonatkozású rali január 26-án indult a Budaörsről és egészen február 16-ig tartott, amikor a mezőny szerencsésebb fele megérkezett a guineai magasföldek után Sierra Leonébe, azaz Freetown fővárosba, az Atlanti óceán partjára. A csavar azzal került a sztoriba, hogy a finom sivatagi homok bejutott a Niva váltójába (Matyi elmondása szerint a szuszogó nyíláson keresztül), ami ezáltal sajnos csapágyas lett.

Itt jött a képbe Levente, aki jó bajtárs módjára nem hagyta magára Matyit, és a Ladát a Porsche után kötve, együtt indultak el visszafelé. A váltót pedig közben útnak indították Afrikába, amellyel végül Marokkóban találkoztak össze. Levente egészen eddig kötélen húzta Matyit, miközben jó eséllyel a vontatás világrekordját is megdöntötték, valamint több tucat remek sztori is született, amelyeket százezres megtekintés felett érdeklődéssel követtek idehaza online: többek között mi is!

Ezeket a szorikat azonban leghitelesebben maguktól a főszereplőktől ismerheted meg: ha szeretnél találkozni Matyival és Leventével, valamint megnéznéd Te is élőben az autóikat, akkor gyere el a srácok első élő off-road közönségtalálkozójára, március 22-24. között a Hungexpón, az UNIX-AMTS 2024 Hungary Offroad részlegének kiállításán!

Ha pedig vasárnap érkezel a rendezvényre, délelőtt 11:45-től az UNIX Nagyszínpadon is találkozhatsz a történet hőseivel, ahol élőben mesélnek majd az élményeikről!