Vissza a kezdetekhez

Vadi neve ismerősen cseng a hazai VW-s arcok körében. 2009-ben egy "kettes" Golffal kezdte a pályafutását. Akkor még csak egy kis ültetés egy gyári kerék volt a menü. Aztán 2011-ben megvette a Jetta II kupét. Teljes lakatolást ,fényezést kapott a vas. A felnik sűrűn váltották egymást és mindig volt valami játék a gyári kiegészítőkkel is. 2013-ban elgurult a gyógyszer, és megkapta a képen látható dekort. Senki sem értette és pont ettől volt jó. Akkoriban ráadásul nem volt olyan elterjedt a "kamuflázs" mint manapság. 


Aztán megérkezett a Bora! 99-es 2.3 V5 Highline felszereltséggel. Már airride-al vette, amit Szulyák Attila csinált. Touareg felnik voltak rajta, de Vadi azokat egyből lecserélte Cayenne felnikre arany színben. Amikor Czapi (egy másik teljesen elmeroggyant, de imádnivaló arc!) meglátta, csak annyit mondott a dörmögő hangján:"B@!%#meg! Ez a Vasember verdája!" Gábor innentől ezt az arculatot szerette volna követni.  A beltérben a fabetétek helyére karbon cuccok kerültek. Később 2 részes Borbet A felnikhez sikerült hozzájutni a Classic Performance Garage őrült professzorának, Somának, a segítségével. Ekkor ABT hűtőrács és gyári xenon is beszerelésre került. Viszont minden jónak vége lesz egyszer, ezért a Bora jelenleg eladósorba került. (Eladó használt VOLKSWAGEN BORA 2.3 Highline) Tekintve, hogy mennyi mindent ad hozzá, elég jó vétel lehet. 


Mivel Vadi nem maradhat játékszer nélkül, ezért beújított megint egy kettest. A vásárlás után 4 nap alatt rendbeszedték Tottival (ő is egy óriási forma!) és mindent, amit csak találtak a garázsban ráaggattak a gépre. (Szeretnék egy ilyen garázst...) Jelenleg OZ Futurakon gurul a szekér és le van tekerve koppig. 

Gábor köszöni a Classic Performance Garage és Totti rengeteg segítségét! AMTS-n láthatjátok majd élőben!