Rob régóta akart egy "új" Mustangot. Végül aztán 2011-ben sikerült is beruházni egy 5.0 V8 modellre. 4 hónapig nem is nyúlt hozzá, inkább élvezte, hogy hozzájuthatott álmai autójához. Azonban, mint mindig, itt is hamar beindult a kattogás és fokozatosan alakított valamit a verdán. Egy kis programozás, kipufogótuning, váltóáttétel módosítás után, máris fürgébben szedte a lábát a póni. Ezután H&R rugókat szereltek be és felcsavaroztak egy szett RTR felnit. Kezdett valahogy kinézni a gép, de még nem volt az igazi, ezért új színt kapott a vas. Ezután kigurult a 2012-es H2oi-ra és ott született meg a gondolat, hogy levegős rendszert épített az autó alá. Hogy miért? Nos, Rob egy haverja mellett állt, akinek a leeresztett 6-os Golfja mellett óriásinak tűnt a Ford. Gyorsan fel is vette a kapcsolatot az Airlift Performance embereivel, akik meghívták egy nagyobb Ford találkozóra. Itt több kellemes meglepetés is érte hősünket. Amellett, hogy megbeszélték a részleteket a lufizással kapcsolatban, bejelentkezett támogatónak a Hurst és a Flowmaster is. Ősszel pedig még egy komolyabb beavatkozás történt. Rob haverja összetörte az autóját és mivel azt a gépet nem lehetett megmenteni, R gyorsan lecsapott a Paxton feltöltőre és a hozzá tartozó szettre. A cuccnak hála, most 610 lóerőt produkál a gép és 11.5-ös negyedmérföldes időt. 

2015-ben egy, akkor még, prototípusnak számító hátsó szárny is felugrott a kocsira és az RTR szegecselt ívek is felkerültek. "Kicsit para volt szétvágni az íveket, de ma már nem bánom!"- mondja Rob. 

Ha már "szétbarmolták" a bódét, jöhetett egy új szín is, ami illik ehhez a külsőhöz. Matt fekete Plasti Dippel fújták le a kocsit és egy régi photoshop elképzelés is felkerült az autó oldalára. A cápaszáj úgy tűnik örökre divatban marad. Nem ez a megszokott irányvonal ennél a típusnál, de jól áll neki!

További képeket IDE kattintva találtok!  





 

Forrás: Air Society