Orbán Peti, alias SoLow, "őskövület" a hazai autós életben. Ezt mondjuk lehet olvashattátok korábban az oldalon. (Ha nem, akkor gyorsan pótoljátok be, IDE KATTINTVA!) Talán pont ezért engedheti meg magának azt a luxust, hogy nem titkolózik, vagy tölt fel sejtelmes képeket. Hiszen Ő már bizonyított és ahogy mondani szokták: "Onnan jön vissza, ahova mások még el sem indultak."   Úgyhogy miután megvette az S Mergát, nem is tétlenkedett sokáig. 

" Az autó egy 2002-es évjáratú W220 Mercedes-Benz S320 CDI, amit pont azért választottam, amiért nagyon sokan félnek tőle: a gyári légrugós futómű miatt. Annak idején ezt még viszonylag egyszerűen oldotta meg a Mercedes egy bonyolultabb vezérléssel (Airmatic). Ezt kiiktattam és új levegőcsövezés, egy 20 literes tartály és egy ViAir 480C kompresszor, új szelepek és egy Accuair vezérlés került beépítésre. Így az amúgy gyárilag fix magasságú levegős futóművet tetszés szerinti magasságba tudom állítani a hamutartóba elhelyezett touchpaddal, vagy akár földig is engedni.

A kerekek az előző Mercedesről örökölt háromrészes Artec FS2, elől 9", hátul 10" széles 19"-esek, aminek a közepei a mai trendet inkább követve az autó színére lettek fújva, a saválló peremek viszont maradtak polírozottak, hogy mégis legyen mi csillogjon.

Sajnos a kétezres években gyártott korróziós problémák ezt az autót sem kímélték, így teljes lakatolást és egy új színt kapott idén. 2017-es GLC Mercedes Polar White fantázianevére hallgató sokkal szebb fehér váltotta a gyárilag inkább sárgásfehér színt. Az autóhoz kapható lökhárító szettek közül egyedül az AMG, ami közel áll a tetszésemhez, viszont abból sok van, így nem álltam be a sorba, maradt minden eredeti, csupán egy USA szélességjelző került beépítésre előre, a díszrács 600-aséra lett cserélve, hátsólámpák ledesre és egy szolid kis szárny került a csomagtartóra.

A belsőtér viszont teljes átalakításon esett keresztül. A gyári fekete ülések egyedi mintás piros bőrbelsőt kaptak, megtartva minden gyári extrát, amit annak idején az ülésbe építettek, plusz az ajtókárpitok és a kormány is pirossá változott. A minőségi munkát a JollyWorks csapata csinálta, így az Ő logójuk került az összes fejtámlába is. A frissebb kinézet miatt a fabetétek fényes fekete fóliát kaptak, plusz az új S osztályhoz hasonlóan egy piros ledcsík fut végig a műszerfalon. Az ablakokra Junction Produce függönyök kerültek és a VIP stílushoz nélkülözhetetlen fonott kötél pedig a visszapillantóra.

A gyári sorhatos 3.2-es dieselmotor érintetlen maradt, bőven elég a gyári 197 LE. Viszont külföldön már több éve előszeretettel és több nagy cég által gyárilag is használt (Audi, VW, BMW, stb.) aktív kipufogórendszert kapott. Ez egy 6 hangprofilban programozható hangmodul, ami brutális V8 benzinmotor hangot produkál a dieselnek a tökéletes hanghatás kedvéért."

Köszönöm a leírást Peti és remélem találkozunk idén többször is! IDE KATTINTVA érhetitek el a galériát, amiben további képeket találtok az autóról, amiket maga SoLow készített!