Ha kicsit jobban körülnézünk a hazai palettán, akkor A8-ból nem találunk módosított példányokat. Pedig az E38 és S-osztály mellett ennek a típusnak is lenne helye. Szerencsére van olyan, aki meglátta benne a lehetőséget, pedig valójában nem is ilyet szeretett volna. Levente autója annyira friss, hogy még igazán jó képeket sem sikerült találni a kocsiról. 

"Az autó egy 1999-es  3700ccm v8 (260le) benzines már faceliftes változat. 2017 decemberében eredetileg egy A4 B5 avantért indultunk, de az útitársam mondta, hogy kb. minden utcasarkon az áll, és megkérdezte, nincs-e másik ami tetszik és kirívóbb valamint nem egy szokványos alap? Gondolkodtam a kérdésén majd eszembe jutott a csatahajó, az A8 D2. Hatalmas tepsi és már gyárilag se túl magas illetve még a mai napig tekintély parancsoló és gyors. Végigfutott az agyamon, hogy mit is lehetne belőle kihozni. Aztán eszembe jutott, Solow munkássága és a kezei közül kigurult autók, így eldöntöttem, hogy megpróbálok én is VIP stílusban építeni. Budapesten találtunk is egyet. Este 8 körül értünk oda decemberben, tehát már sötét volt. Fényezése nem volt az igazi, lakk pergett illetve a motorháztetőn voltak nagyobb sérülések, fűtés nuku. Hazafelé az autópályán -10 fokban érdekes volt a haza út, de ettől függetlenül szerintem ekkor szerettem bele. Még szerencse, hogy nem volt annyira hideg és az ülésfűtés működött úgyhogy az megmentett minket... Januárban kapott egy féktárcsa + betétcserét előre fúrt, mart Brembo került, hátul pedig maradt a szokványos, majd egy kisebb motorregeneráláson esett át. A magassággal még gyári állapotban is voltak problémák a hosszú tengelytáv miatt.  Márciusban kapott állítható futóművet amivel  konkrétan még a 2 cm-es bukkanón is felakadtam és nem igazán mertem vele elindulni bárhova is. Ezért májusban úgy döntöttem beruházok egy airride szettre ami kétségtelenül olyan oldalát mutatta meg az autónak amit eddig nem ismertem csak szerettem volna. Végre azt láttam amit eddig csak másoknál képen és még használni is tudom... Kívülről lefóliáztuk egyik kedves ismerősömmel, Satin Gold Dust Black 3m fóliát kapott ami gyönyörű! Napon teljesen átmegy bronz hatásba a kis csillogó arany szemcsék miatt de közben kellően fekete. A jobb első sárvédő pedig kapott egy bőrözést. A felni Forzza City 19".Elöl 8,5 hátul 9,5 és mind a négyen 215/35. Igen mind a négyen egyforma. Azért jutottam erre a döntésre mert attól független hogy hátul bitang mód feszül és elértem vele amit szerettem volna, de akkor is Magyarországon élünk és előre nem mertem peresebbet tenni. Belső tér: természetesen kihagyhatatlanok voltak a Junction Produce kellékei, a tükörhöz a csomó illetve hátra a sötétítő függöny és a nyaktámaszok. Belseje full bőr teljesen elektromos elől-hátul fűthető, az akkori full extra. Triptonic - kormányváltó, nagy navi, illetve az elektromos hátsó roló. Terveim vannak még vele, mivel a felni mérettel még így sem vagyok megelégedve ezért a következő változtatás egy 20"-os felni lesz, aztán meglátjuk ."

Köszönjük szépen a leírást az autóról. Biztosak vagyunk benne, hogy fogunk még találkozni a kocsival különböző találkozókon és fog még készülni rengeteg kép róla, mert tényleg ritka látvány egy ilyen A8, főleg ebben a magasságban! 

Fotókért köszönet: Tóth-Gulyás Zoltán, NAnd Photo!