A Honda S2000 kortalan formájú autó. Ha belegondolunk, hogy az utolsó példány 2009-ben gurult ki a gyárkapun, kicsit hihetetlennek hangzik, hiszen még mindig friss a megjelenése. Nem is látni belőle túl sokat az utcán, pedig a hátsókerék hajtás, a 2 literes szívómotor kellemesen autózhatóvá teszi a roadstert, arról nem is beszélve, hogy a piros tartomány valahol 9000-nél kezdődik.

Sajnos azonban a cég úgy döntött, hogy nem gyártja tovább a típust. A SEMA Show-n viszont mintha most jönne újra divatba az S2000, mert elég sokat lehetett találni belőle, különböző módon átépítve. Az egyik a képeken látható kék példány, ami géptető nélkül hasalt az aszfalton. Ezen a 2006-os modellen apró ráncfelvarrást végeztek és még egy APR toldat is felkerült, illetve Mastergrade csomagtartó és hardtop is, karbonból. Amire mindenki felkapja a feját, az a sárvédőkön kivezetett kipufogók, aminek láttán lehet következtetni arra, hogy valami van „odabent”!

A géptető hiányának köszönhetően jól látszik a kipucolt motortér és a J32A2 kódjelű V6, ami alapból sem lenne gyenge, de itt még két darab turbót is ráaggatott az építő, aki Jason Schmuck, a Schmuck Built főnöke. 0,5 bar nyomás mellett, AEM Infinity 708 vezérlővel megtámogatva, 500 lóerőt préseltek ki a motorból. Nem hangzik rosszul, ugye?  Az erő Ford 8.8 hátsó hídon keresztül érkezik a kerekekhez. A beltérben is elég szép munkát végzett az építő. Versenyülések, komplett csövezés, egyszóval minden, ami egy ilyen jellegű építéshez szükséges. Külön érdekességként megemlíteném, hogy ez az úriember nagyon sokat dolgozott tavaly azon a Subaru-n, amibe RB motort építettek, szóval nem volt számára idegen terület a motorcsere és beépítés. 



 

Forrás: Carstyling.hu