Ha azt kérném, mondj egy olyan autót, ami egyébként remek tuningalap lenne, de valamiért ritkán jut az emberek eszébe, a Lexus IS250 tuti benne lenne a pakliban. Itthon Gál Tomi formált át egyet és az autó sikeres is, bármerre is gurul vele. (Mondjuk Tominak elég jó stílusérzéke van, úgyhogy nem meglepő, hogy ez az autója is jóra sikerült.) Amúgy meg a Lexusokat mostanában fedezik fel maguknak a hazai tunerek. Egyre több LS-t, GS-t lehet látni különböző találkozókon. Az IS széria viszont valamiért még nincs kijátszva rendesen. Az IS200-ból alig-alig, míg az újabb szériás IS250-ből itthon is csak Tomié van porondon. Nem tudom mi lehet az oka, hiszen van benne potenciál rendesen. 

Pedig a 2005 óta kapható modell formája még mindig frissnek hat. Jól felszerelt, V6-os motorral van szerelve és hátul hajt. Mégis viszonylag kevesen nyúlnak hozzá. Oroszországban, ennek az XE20-nak a tulaja, két évig dolgozott azon, hogy képeken látható eredményt elérje. Annyit költött a kocsira, hogy abból még egy IS250-et vehetett volna, de nem bánta meg a dolgot. 

A kerékjáratokban SSR SP3 felnik forognak. A méretekről nem tudni semmit, de jelen esetben nem is az a lényeg, hanem a fitment! Ez ugyanis nem levegős! A futümű szinte minden alkotórésze egyedileg készült az autó alá. Rövidített, állítható lengőkarok, állítható toronycsapágyak és 326 Power rugók. Ritkán látni ennyire durva static fitmentet! Az ember mindent megtett annak érdekében, hogy olyan kiállása legyen a kocsinak, amitől mindenki leteszi a haját. Az F-Sport bodykit pedig agresszívabbá teszi a kocsit, de ha ez még nem lenne elég, akkor a Lexon kipufogó gurgulázó hangja, garantáltan tiszteletet parancsol. 

Ez egy elég vidám történet eddig, csak kár, hogy szomorú a vége. Alexander, az autó tulaja, ugyanis visszaállítja a gyári állapotot, mert elérte azt, amit kitűzött maga elé célul és tovább akar lépni, új kihívások után kutatva. Érdekes ez a dolog. Itthon valószínűleg horror áron próbálnák értékesíteni, hiszen ez egy showcar, meg minden. Arrafelé viszont inkább lekapják az értékesebb dolgokat és úgy adják el, hiszen ki szeretne egy olyan autót, amit más épített meg? 

Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 



 

Forrás: Bodybeat