Jason Whipple neve ismerősen csenghet azoknak, akik nem csak felületesen foglalkoznak az autós kultúrával. Akiknek nem lenne tiszta, Ő áll a Rotiform mögött mint egyik tulaj. (A másik Brian Henderson, akinek szintán vannak durva játékszerei) Aki felniket gyárt, az jó eséllyel gerjed is az autókra meg mindenre, ami ezzel kapcsolatos. 

Jason is tipikus "carguy". Minden érdekli. A rommá ültetett autóktól kezdve a pálygépekig minden. Éppen ezért nem meglepő, hogy a garázsában találunk érdekességeket is. Ezek közül az egyik, a 2018-as SEMA show-n is kiállított, 1980-as évjáratú Volkswagen Scirocco. 

Ami elsőre megfogja a tekintetet, azok a "húsos" gumik, a hegyi versenyeken induló autókról ismerős bodykit, az elmosódott feliratok. A legizgalmasabb részlet viszont a géptető alatt található! Íme tehát a millió dolláros Scirocco! 

Jason 2010-ben vásárolta magának ezt az autót, azzal a céllal, hogy pálynapra járjon vele és szórakoztassa magát kicsit. Viszonylag könnyű helyzetben volt, mert alapból versenyautós képességei voltak, köszönhetően Mike Potter-nek, aki a parts4vws.com tulajdonosa. A kezdetekben egy ABA motorkódú, 8 szelepes, 4 hengeres szív hajtotta a kocsit, amit kicsit megokosítottak és 140 lóerőt préseltek ki belőle. Jason szerette is, de azt csinálta, amire nem számított senki és darabokra szedte az egész autót, majd 9(!) éven keresztül építette, alakiíotta olyanra, amilyet elképzelt magának. Illetve az építés közben kialakult helyzetek, a különböző alkatrészek, amik véletlenül került Jason tulajadonába, alakították úgy a dolgokat, hogy az autó a képeken látható állapotba kerüljön. 

Kezdjük a motornál! A korábbi szív helyére a US-F3 (United States Formula 3) szériában induló versenymotort telepítettek. Jason tudta, hogy ezek a motorok Volkswagen motorok, így mindenképp akart egyet magának. Nem volt könnyű helyzetben, de sikerült találnia kettő darabot, ami egy raktár hátuljában porosodott évek óta. A beépítés már önmagában különleges, de van még valami amitől izgalmassá válik a történet. Ezeket a motorokat úgy alakították ki, hogy a versenyautók hátuljában üvöltsenek hosszában beépítve, itt viszont keresztbe építik be és az autó orrába. Úgyhogy a tűtesor 15 centivel lógott ki, aminek köszönhetően a géptetőt nem lehetett lecsukni. Persze ki lehet vágni a géptetőt és az még menő is lehet, de Jason nem az a fajta fickó, aki a könnyebb utat választotta volna. Ő inkább elvágta és egyedi konzol segítségével, fektetve helyezte vissza a tölcséreket és még egy karbon elemet is felszerelt, hogy a belégzés még jobban menjen, és 8500-as fordulatnál igazán szépen szóljon a 180+ lóerő! 

Jason a hegyi versenyeket is imádja, köztük a Berg Cup-ért rajong a leginkább. Úgyhogy nem meglepő, hogy a Scirocco is megkapta a jellegzetes szélesítéseket. Lekapta a lökösöket, lefújta a irányjelzőket és meg is volt a kívánt racelook! Ezután már csak a kerékjáratokat kellett kitölteni rendesen, de azt mindenki sejti, hogy nem volt nehéz dolga..... illetve valójában nem is volt annyira egyszerű a helyzet, hiszen végtelen lehetőségek álltak előtte és fel is próbált jó néhány Rotiform szettet, azonban egyik sem nyerte el a tetszését, egészen addig, amíg végül a BUC lett a befutó. A teljesen polírozott, 15-ös gurigák, amikre nem agyonfeszített, hártya vastagságú gumikat szereltek fel, ezzel kitöltötték a kerékjáratokat és még jobban ráerősítettek a versenyautós érzésre. 

A beltérben pedig tovább fokozódik ez az érzés! Ugye ez nem egy kiállítási tárgynak készült, úgyhogy belül csak a legfontosabb dolgokat találjuk. Digitális műszerfal, mellette különféle kapcsolók, komplett csövezés, Sparco ülések és övek, Sparco kormány, MOMO pedálok és a csupasz fémfelületek mind arra ösztönöznek, hogy nyomd tövig a pedált és menj a lehető leggyorsabban minden kanyarban és egyenesben! 

A pontot az i-re pedig a fényezés/festés teszi fel. Igen, jól olvassátok! Ez nem matricázás vagy fóliázás! Itt mindent kézzel festett fel Nico Sclater, aki már több hasonló projektben vett részt, így Jason tudta, hogy a kocsija a lehető legjobb kezekben van. Külön érdekes az elmosódott felirat a kocsi oldalán, amitől kicsit meg is szédül az ember ha sokáig nézi. 

Szóval egyszerűen zseniálisra sikerült ez a Scirocco! Ilyen amikor van pénz, megvan a stílus és nem csak polcról leemelgetik az alkatrészeket, hogy jól mutasson egy talin.