Megmondom őszintén, és most lehet haragudni fognak rám páran, de jelenleg úgy fest számomra, hogy a divat kicsit meghülyített pár autós arcot és olyan autók születnek amik totális ellentmondásban vannak saját magukkal. Sportos külső, miközben dízel motor hajtja a nagy szárnnyal  és szélesítésekkel felszerelt masinákat. Agyig döntött kerekek, amik már nem azért vannak bedöntve, mert valóban ez volt az álma a tulajnak, hanem csak azért, hogy rálicitáljon a másikra és ugyanez fedezhető fel a felni peremek méreteiben is. Nem számít, hogy nem fér el, legyen 8"-os perem bármi áron. Igen ám, de sokszor, ettől ormótlan lesz az egész és inkább megmosolyogtató, mintsem elismerésre méltó a végeredmény. Persze ez nem számít, a lényeg, hogy felkeltsük a figyelmét a közösségi oldalaknak, hogy jöjjenek a lájkok az instán és lehetőleg minden jelentősebb oldal a mi autónkat posztolja. Ja és most nem hazai jelenségről beszélek. Világszerte épülnek a lehetetlennél-lehetetlenebb csodák, amik egyébként jól néznek ki egy tréleren és egy kiállításon, de használat közben elég ritkán látni. Rocket Bunny, Pandem, Liberty Walk és még sorolhatnám. Folyamatosan készülnek a különböző elemek, a közönség pedig vevő a dologra, mert ma már, nincs "feature" ha nincs airride, irgalmatlan peremek és widebody. 
Ez a felvezető nem leszólás volt, mielőtt valaki megokosodva kikelne magából, hogy mit képzelek magamról, szimplán egy észrevétel, ugyanis néhány évvel ezelőtt még a Cult, az OEM+, Clean stílus volt menő. (vagyis most is menő csak éppen már kevés, mert egyre magasabb az ingerküszöb és már csak az tetszik a rendezvényre kilátogató közönségnek, ami feltűnő, márpedig egy gyári vonalon épített kocsi maximum csak szép az emberek szerint.) 
Szóval ha jól körülnézünk BMW-s fronton, akkor egyre több kivállasodott példányt találunk és néha kicsit jólesik a szemnek ha valami olyat lát, mint a képeken látható touring, ami eredetileg 323i-ként gurult ki a gyárkapun, viszont ma már egészen más szív dobog benne. 
 
Danny Vasquez benzingőzben nőtt fel. A családban volt S13 Silvia és klasszikus lowrider is. Így várható volt, hogy a kis Danny is benzinvérű lesz és szeretni fogja az autókat. Miután elköltözött Kaliforniából Texasba, volt több darab S13 Silvia-ja, Mercedes CLK-ja és M+-as BMW-je is, azonban ezekkel egyetlen egy gond volt. Mind kupé és egyik sem volt igazán családbarát típus. Úgyhogy Vásárolt magának egy 2000-es évjáratú BMW 323i touringot. Mivel kényelmes volt vezetni, azon kapta magát, hogy egyre többet használja a puttonyost. Ráadásul egy balesetben totálkáros lett az M3 és így végképp ezt a kocsit tudta használni. Miközben a biztosítóval egyezkedett, kapott egy állásajánlatot Washingtonban, úgyhogy bepakolta az M3 maradék cuccait a csomiba és elindult. Szóval van egy nem túl sportos családi kombink, aminek a hátuljában ott van egy S54 motor illetve egy 6 sebességes Getrag váltó. A 2400 mérföldes úton pedig van időnk gondolkodni a jövőről. Innetól pedig mindenki tudja, hogy mi következett érkezés után. 
 
Az autót olyan helyre vitte, ahol garantáltan minőségi módon fogják beépíteni a motort és mindent ami még szükséges. Azonban ha igazán minőségi dolgokat akarunk, az bizony időigényes dolog. Jelen esetben 4 év(!) kellett ahhoz, hogy Danny kigurulhasson az M3 motoros touringjával a műhelykapun. Az S54B32 motor Fluid MotoUnion tütesort, Swaintech leömlőket, Mishimoto hűtőt, Rhom Innovations és SpeedFactory elemekből álló kipufogórendszert kapott. A 6 sebességes váltóhoz 4.1-es diffi csatlakozik, és az összes szilent poliuretán darabokra cserélődött, illetve a Turner Motorsport jóvoltából a hátsó híd bekötési pontjait is megerősítették. A futómű azért itt is levegős már. Air Lift Performance rendszer, 3H vezérlővel engedi földig a kocsit és állítható toronycsapágyak, valamint lengőkarok is beszerelésre kerültek. 
 
A felnik 9 és 10x19-es Work Brombacher darabok, 225/35 és 245/35 méretű Hankook Ventus V12 Evo2 gumikkal szerelve. A kerekek mögött Porsche 996 nyergek, Creation Motorsport adapterekkel, és E46 M3 ZCP tárcsák lassítják a kocsit. A külső egyébként teljesen olyan mint bármelyik M3. A géptető, a küszöbök, a tükrök, a sárvédők és a lökhárítók. A sárvédők miatt módosítani kellett a hátsó ajtókat. Elöl felugrott egy karbon koptató is, hátul pedig Bimmerworld diffúzor és KG Splitters légterelők. 
 
A beltérben M3 nappabőr ülések, M3 belső visszapillantó, vastagabb kormány, titán Strom Motorwerks V1 váltógomb és kézifékkar található. Semmi túlzás, semmi oda nem illő dolog. A kipufogót leszámítva teljesen olyan, mintha egy gyári M3 touringot látnánk. 
Van ennél tökéletesebb családi autó? 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Super Street