Hallottál már az oroszországi Clinched nevű cégről? Nem? 
Akkor előbb jöjjön némi háttérinformáció. 
 
Andrej Kondukhov értékesítési vezetőként került egy céghez 2010-ben, ami műanyag elemeket gyártott. Másfél évvel később pedig Ő lett a cég tulajdonosa és az üzemmel együtt, minden gépet is megkapott. Ekkor egyértelmű volt, hogy új vevők után szeretne nézni. Mivel Andrej igazi autóbolond, és szüksége volt saját projektjéhez szélesítésre, elkészítette saját tervezésű elemeit. Miután ezt meglátták máshol, és a minősége miatt tetszett az embereknek, elkészültek a különböző, egyedi alkatrészek és megszületett a Clinched márkanév. 
 
Később csatlakozott Fedor is, aki vezető designer volt a csapatban és közösen elkezdtek még több szélesítést fejleszteni, illetve az eBay-es felületet is kidolgozni. 
2016-ban kijutottak a SEMA Showra, de akkor még csak látogatóként. Megismertek rengeteg embert és az új kapcsolatoknak hála, a következő évben, saját standdal jelentek meg. Azonban 2019 telén véget ér a Clinched története, vagyis új kézbe kerül, amiről nem tudni részleteket, viszont Andrej egy céget indított, ami Shirokai névre hallgat és szintén különböző elemeket készítenek. Ennek a hatására készült el Andrej autója, a képeken látható Lexus LS.
 
Az egész ötlet, hogy építsen egy VIP autót onnan indult, hogy sikerült hozzájutnia egy szett Rotiform BTH-hoz, aminek a mérete elég durva, 13 és 14,5x20, 265/35 és 305/30-as gumikkal. Ekkora felnikhez kellett keresnie alapot, ami azért nem volt egyszerű feladat. Végül az LS maradt a listán. Persze ezeke a felnik nem fértek volna el a gyári ívek alatt, úgyhogy az elsődleges terv az volt, hogy fémből készítenek nagyobb íveket. 
 
Az első lökhárító egy Vertex gyártmányú darab, ami eredetileg a Toyota Altezza-hoz készült. Ugyanez a helyzet a Chargespeed küszöbökkel is. A szélesítéseket egy műhelyre bízták, ami nem bírt megbírkozni a feladattal, úgyhogy saját kézbe vették a dolgokat. Az új sárvédőkhöz igazították az ajtókat, és a Vertex lököst is feldarabolták, és úgy illesztették az autóhoz. Minden fémből készült végül. 
 
A Lexus alá a Fucktory LTD készített levegős rendszert és ahhoz, hogy a kerekek "tökéletesen" álljanak, 12 fokot döntötták meg azokat körben, állítható lengőkarok és toronycsapágyak segítségével. A cél az volt, hogy a kocsi teljesen lehasaljon a földre és ahogy elnézzük a képeket, sikerült megoldani a feladatot. Végül lefényezték a kocsit, aminek a végleges színét 2016-ban álmodta meg Andrej. Egyo lyan árnyalat került az autóra, ami minden fényviszony mellett más színben tündököl és a zöld és kék árnyalatai váltakoznak. 
 
Andrej viszont úgy érzi elkészült az autóval és új projektbe akar kezdeni, úgyhogy az autó eladó ha valakit érdekel esetleg. Még több képért KATT IDE! 
 





 

 

Forrás: True Fitment