Aki látta már a Hoonigan 1 órás SEMA különkiadását, az biztosan emlékszik még Hert kedvencére, ami nem más, mint a képeken látható AE86, ami egyébként Dai Yoshihara új játékszere. Írhatnék mindenféle jelzőt, de nekem csak annyi jut eszembe: Zseniális! 
Ezzel egyébként biztosan kiégetek pár ősJDM arcot, de basszus! Ez a kocsi egyszerűen kicsinál! 
 
Én még abban a korban nőttem fel, amikor a motorcserék lekorlátozódtak a házon belüli erőforrások cseréjére. Ritkák voltak a típusidegen szívek beépítése, aminek az az egyszerű oka volt, hogy nem volt annyira fejlett technika, mint manapság. Ma már elég kettőt kattintani és bármilyen konzolt, egyedi alkatrészt legyártanak nekünk vagy polcról leemelik. A nemzetközi szállítás sem okoz gondot és a 3D technológiának hála, a határ a csillagos ég, ha bármilyen kisebb alkatrészt kell elkészíteni. A 90-es évek elején ez még elképzelhetetlen volt. Maximum Józsi bácsi próbálta megvalósítani a hülyeségeinket, de az nagyon ritkán volt méretpontos. Szóval Dai Yoshihara előtt nincsenek korlátok, így simán átalakíthatta úgy a Corollát, ahogy szerette volna. 
 
Oké, láttunk mér mindenféle motorcserét AE86-ban. JZ, SR, LS, hogy a leggyakoriabbakat említsem és persze ott vannak a Honda motorok. Egy jó F20C az S2000-ből, esetleg K24. Pörgős, erős motorok, amikben van tartalék. Na itt jön a csavar, mert emberünk választása a K20C1 motorra esett, ami az FK8 Civic Type-R motorja! Turbós, négyhengeres, 300 lóerős motor, egy pillekönnyű, hátsókerekes autóban? Hibátlan! 
Az Eimer Engineering munkatársai tökéletes munkát végeztek. Egyedi motortartó bakokon pihen az új szív, ami Spoon Sports szelepfedelet (a jellegzetes sárga színben), Ignition Projects trafókat kapott. A képeken látszik ,hogy még nincs befejezve, de biztosak lehetünk benne, hogy hamarosan hallani is fogjuk az autó hangját! 
A motorhoz S2000 váltó csatlakozik, Greddy intercooler és Radium versenyüzemanyagtartály is szerepel a listán. (Az utóbbi a pótkerék helyére került.) 
 
Az autó alá KW, teljesen állítható futómű került, a kerékjáratokban pedig klasszikus, BBS E50 Motorsport felnik forognak, 9x15-ös méretben, mögöttük pedig StopTech fékek lassítják a kocsit. 
A karosszéria Pandem szettet kapott, ami tökéletesen illik az autó stílusához, de az EVS karbon visszapillantók és a hátsó szárny teszi fel a pontot arra a bizonyos i-re. 
 
Természetesen az utastérben is versenyhangulat uralkodik. Teljesen csupasz fémfelületeket látunk, bármerre is nézük, illetve a műszerfal kapott karbontakarókat. Ezek mind az Evasive Motorsporttól érkezett APR cuccok. Sparco versenyülések, Sparco kormány és szintén Sparco övek mellett, egyedi csövezés jellemzi a spártai de a funkciójának tökéletesen megfelelő belteret. 
 
Ezek után tényleg zavaró, hogy ilyen motort tett bele a Toyota-ba a tulaj, vagy azért kezdünk megbékélni a gondolattal? Nálam simán ott van a SEMA kedvencek között! 





 

 

Forrás: Carstyling

Kisorsoltuk SEMA Show 2019 játékunk nyereményét, a Chip Foose által dedikált pólót.

» Részletek itt! «