Aki már csinálgatott ezt-azt az autóján, legyen szó kiállításra készülő darabról, vagy olyanról, amivel a legjobb köridő elérése volt a cél, az biztos szembesült azzal, hogy kell egy olyan mellé, amivel a családdal is el lehet furikázni. Na most egy projektautó is elég szépen viszi a pénzt, ha pedig veszünk mellé egy szaladgálóst, akkor mindjárt két autóra költhetünk, ami egyáltalán nem pénztárcabarát dolog. Erre egy megoldás létezik: Olyan autót kell építeni, ami minden igényt kiszolgál! 
Na ez nem túl egyszerű feladat. 
 
Jason is ebben a cipőben járt, de annyi előnye már eleve volt, hogy egy BMW M3 határait feszegette a pályán. Tök jól működött a dolog, de aztán a 300 lóerő kevésnek bizonyult és az egyetlen megoldás az maradt, hogy fejleszti a motort. Ekkor viszont arra is rájött, hogy jobb lenne egy olyan autó, amivel akár a családot is el tudja vinni, a pályanapokon tud benne aludni és akár nagyobb alkatrészeket is szállíthat vele. Így került képbe az E46 touring. Eladta az E36-ot és vett egy E46 323i touringot. A következő lépés a motor cseréje volt. Logikus lett volna az M3 szív beépítése, de a műhelyének a szomszédságában felfigyelt egy hangra, ami elsőre is úgy tűnt, mintha egy rakéta szeretne felszállni. Megkereste a hang forrását és ott éppen egy Toyota Supra volt a mérőpadon, aminél 1000 lóerőt mértek keréken. Ott beszélt a műhely vezetőjével, aki elmondta, hogy a 2JZ motoroknál a 600-700 lóerő viszonylag egyszerűen elérhető és ezzel meg is pecsételődött Jason projektautójának a sorsa. 
 
Az elkövetkező hónapokban, Jason, felkészítette a 46-ot a motorcserére és akkor még nem tudta mi fog a motortérbe kerülni, aztán addig-addig járt át a szomszéd műhelybe, hogy a 2JZ beépítése mellett döntött, ami a lehető legjobb választás volt. A 3 literes 2JZ-GTE kovácsolt belsőt kapott, Garrett GTX3584RS turbót, Precision wastegate-et, egyedi front coolert, Injector Dynamics befecskendezőket, Walbro benzinpumpát és AEM motorvezérlőt. Az eredmény: 931,6 lóerő, keréken mérve! 
A motorhoz V161, 6 sebességes váltó csatlakozik, RPS kuplunggal és a The Driveshaft Shop kardánja valamint féltengelyei próbálnak megbírkózni a teljesítménnyel, hogy az aszfaltra jusson. MCS 2WNR állítható futómű gátlói és Hyperco rugók gondoskodnak a stabil úttartásról, a megállást pedig az elöl 6, hátul 4 dugattyús StopTech Trophy nyergek és 380-as és 355-ös tárcsák garantálják. A kerékjáratokban Advan Racing GT felnik forognak, Toyo Proxes R1 slick gumikkal szerelve. 
A karosszéria teljesen át lett alakítva M3-ra. Szélesebb sárvédők, új első lökhárító, visszpillantók, küszöbök. Így már olyan mint egy M3, csak éppen egy másik márka jellegzetes hangjával. 
 
A beltérben NRG karbon ülések, Schroth Racing biztonsági övek jelentik a főbb változást. Külön érdekesség, hogy úgy építették át a kocsit, hogy minden kényelmi funkció megmaradt, így a klíma, a navigáció is tökéletesen működik. Kenwood, Alpine, Focal, Boston Acoustic, MB Quart elemekből álló rendszer gondoskodik a szórakozásról. Nyilván ezeket nem használja, amikor éppen a GT3 Porsche-t tolja le a versenypályán, de a lehetőség adott hozzá. 
 
Tökéletes játékszer és bevásárolni is el lehet vele menni az asszonnyal. Igazi álomgép! Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Speedhunters