Tuningolt Hyundai-ból nem túl sok rohangál az utakon még Európában sem, de Japánban még ritkább látvány. Ehhez képest, most pont egy japán építést láthattok, ami első ránézésre a szokásos forgatókönyvet követi, viszont ahhoz, hogy ezt az állapotot elérjék, rettenetesen sokat kellett dolgozni. 
 
Mr. Sukatchi egy koreai utazás alkalmával látta meg a Hyundai Sonata-t és azonnal beleszeretett. El kellett telnie néhány évnek, egészen pontosan 6-nak, hogy teljesüljön a vágya és tudjon importálni magának egyet Koreából. Miután megérkezett az autó, túl sokat nem vacakolt, azonnal nekiesett, hogy megvalósítsa azt, amit elképzelt. Tudni kell, hogy emberünk a Garage Sukatchi feje és nem ez az első eset, hogy hozzányúl egy autóhoz, úgyhogy azzal a tapasztalattal, ami mögötte van, egyszerűnek tűnt a feladat. 
 
Azonban hamar rá kellett jönnie, hogy ehhez a típushoz semmi, de szó szerint semmi sem létezik, úgyhogy mindent egyedileg kellett megalkotni a semmiből. Sukatchi san a VIP világában ismert, de még így is 3 hónapra volt szüksége, mire minden összeállt. Állítása szerint, a hátsó futómű volt a legnehezebb feladat. 
 
Az alap egy 2012-es Hyundai Sonata (YF) 2 literes, turbós GDI motorral. Elöl S14 326 Power gátlók, Y33 Cima toronycsapágyak és keményebb rugók kerültek beépítésre. Az első lengőkarokat meghosszabbították 30 mm-rel és meghosszabbították 50 mm-rel, a bölcsőt pedig megemelték 20 mm-rel. Hátul, módosított, E52 Elgrand HKS állítható szett, Milky White rugók, 20 mm-rel rövidebb felső lengőkarok és módosított, 326 Power alsó lengőkarok szerepelnek a listán. 
 
Az autó alatt kétféle felniszett forog. Az egyik oldalon 9x17-es SSR Queen, íg a másik oldalon szintén 9x17-es OZ Futura. A felniken Nankang AR-1 gumik feszülnek, 195/45 méretben. 
 
Nincs túl sok minden változtatva első ránézésre, de mire elérték ezt a kiállást, biztos eltelt pár álmatlan éjszaka. Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 






 

 

Forrás: Shakotan Today