Ronan Castillo szintet lépett. Lecserélte az EVO X-et egy R35 GT-R-re. Ez egy elég komoly előrelépés volt, azonban volt egy kis probléma. A kicsi pedig ebben az esetben 140kg-ot jelent. 
Ha ven egy erős autónk az már önmagában jó dolog. Ha van benne tartalék, akkor egy re gyorsabb, egyre jobban vezethetőbb lehet, de van egy dolog, amin kevés ember szokott változatni. Ez pedig a súly. Ugyanis hiába van 500 lóerő a seggünk alatt, lehet, hogy egy gyengébb, de könnyebb autó meg tud viccelni minket, főleg kanyarokban. Ronan pedig nem csak egyenes szakaszon szeret gyorsan menni, de a kanyarokban is. A GT-R pedig mindennek nevezhető, csak pehelysúlyúnak nem a maga 1800kg-os önsúlyával. 
 
Ronan elkezdett kutakodni a lehetőségek után és ráakadt az Overtake által gyártott karbon elemekre, amit a Bulletproof Automotive forgalmaz. Miután minden elemet lecseréltek szénszálas változatra, Ronan rögtön jobban érezte magát, mivel autója olyan vezetési élményt nyújtott mint addig soha. Azt is tudni kell, hogy ez nem egy showcar, nem valami szobor, amit garázsban őrizgetnek, hanem egy olyan masina, ami hétköznap is használva van mindenféle kompromisszum nélkül. Ronan nem akarta fényezéssel elrejteni a jellegzetes mintát, viszont nem akarta teljesen nyersen sem hagyni, ezért több réteg átlátszó lakkot kapott a gép és a végén még kerámia bevonatot is, így pedig úgy csillog, hogy lehetetlen levenni róla az embernek a szemét. 
 
A motortér egyébként teljesen gyárinak néz ki, mivel Kaliforniában sem szeretik az "illegális" módosításokat. COBB alkatrészek, Overtake 100-V Saiku titán kipufogórendszer, amitől még lejjebb ment az autó súlya, ráadásul fantasztikusan is szól! 
az autó alatt állítható futómű található, abból is egy komolyabb szett és a kerékjáratokban, kék színű, RAYS Volk Racing TE37 Ultra felnik, 10,5x20 és 12x20 méretben, 285/35 és 345/30 Michelin Pilot sport Cup 2 kaucsukokkal szerelve. A Hyper Blue árnyalatú felnik mögött pedig ott figyelnek a gyári, bronz Brembo féknyergek. 
 
Természetesen a beltré sem maradt érintetlen, bár itt azért némi luxus is teret nyert magának. Az alcantara-val behúzott ülések elhanyagolható plusz súllyal rendelkeznek, viszont amerre csak nézünk, mindenhol karbont találunk! A kormány, a középkonzol, a műszerfal, az ajtókárpitok, minden kapott a szénszálas anyagból. 
 
A végeredmény pedig -100kg. Egy olyan autó esetében, amit egyébként utcán használnak "boltbajárósnak", de közben pályánapon is megkapja ami jár neki, ez bizony elég soknak számít. Biztos lehetne lejjebb faragni, de akkor már a normális használhatóság is odalenne. Az meg vitathatatlan, hogy ennyi mennyiségű karbon láttán, mindenkinél beindul a nyálelválasztás. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! Nézzétek meg, mert rengeteg apró részletet lefotóztak! 





 

 

Forrás: Speedhunters