Az IS széria a Lexus belépőszintű modellje, ami az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvend a tunerek körében. Nem is kell sokáig keresgélni az okokat. Hátul hajt, japán, rengeteg kiegészítőt lehet venni hozzá és ha szerencsénk van, akkor egy IS300-ba is beleülhetünk, amiben 3 literes, 2JZ-GE motor található és még egy kis mázlival manuális váltóval kaphatjuk meg. Ehhez viszont több pénz kell, mint egy sima IS200-hoz és hatalmas, ismétlem, hatalmas szerencse. 
 
Michael már fiatalon beleszeretett az IS fomrájába testvére által, aki gyakran elvitte magával kocsikázni. Már ekkor eldöntötte, hogy neki kell egy ilyen autó és bízott benne, hogy a tesója neki fogja adni, de az autó hamarabb elment a háztól, minthogy Michael-nek jogsija legyen, így amikor végre eljutott odáig, hogy autója legyen, az interneten kellett keresgélni. Ez pedig nem volt egyszerű feladat, mivel nem volt túl nagy a kínálat. Végül aztán a Facebook Marketplace-en bukkantal egy IS300-ra manuális váltóval. Michael a mai trendek szerint alakította át autóját. 
TRD Neo V1 lökhárító, Subaru WRX toldattal,  Vertex küszöbök, Chargespeed hátsó lökhárító és diffúzor, TRD hátsó szárny, Altezza hűtőrács, Ganador tükrök kerültek az autóra, majd Inozotek, Midnight Purple színű fóliával húzták be az egész autót, egyedi első és hátsó lámpák is beszerelésre kerültek, éjszaka pedig az autó aljára szerelt fények gondoskodnak arról, hogy mindenki felfigyeljen az autóra. 
 
Persze nem ettől lesz igazán "stancekocsi" a Lexusból, hanem a D2 levegős rendszertől, aminek Airlift 3P vezérlő dirigál. A megfelelő dőlésért JZX100 első lengőkarok gondoskodnak, de beépítésre kerültek Eibach stabilizátorok és SuperPro szilentek is. Így már simán rá lehet engedni a Blitz Type 03 felnikre a kocsit, amiknek a mérete 10x18 körben. 
 
A motorháztető alatt is változott pár dolog. A JZ motor, CXRacing turbo szettet kapott, 44mm-es Tial wastegate-et, HKS SSQV lefújószelepet, 7MGTE injektorokat, nagy teljesítményű Aeromotive benzinpumpát és szintén Aeromotive beniznnyomás szabályzót és HKS kipufogót. A sort Centerforce kuplung és Fidanza lendkerék zárja. 
 
Az utastérben cseresznyevirág mintázatot találunk a kárpitokon, oszloptakarókon. A sofőr és utasa Bride ülésekben foglalhat helyet (EXAS III és VIAS III), a Vertex kormány pedig Works Bell kormányaggyal került felszerelésre. Altezza műszeregység és Raceseng váltógomb zárja a sort. 
 
Michael elégedett az autójával, bár ha visszamehetne az időben, előbb turbósítana és erősítené meg a futóművet. További tervek között a motor erősítése és némi szélesítés szerepel, szóval van még ötlet bőven. 
 
IDE KATTINTVA találtok még pár képet az autóról! 





 

 

Forrás: Slammedenuff