A mai fiatalok nagy része már csak a modern Mustangokat ismeri, ráadásul az újabb modellek, suta vezetőivel tele van az internet, ahogy becsapódnak a tömegbe, vagy éppen fákat, kerítéseket, oszlopokat döntenek ki. Na igen, 500 lóerő körüli, hátsókerekes autóval nem játszuk az eszünket felelőtlenül, de igazából min lepődünk meg, ha a lakosság nagy része nem ismeri a manuális váltót és figyelmeztető felirat kell a mikrohullámú sütőre, hogy a macskát ne tegyék bele? 
 
Szóval vannak a modern Mustangok, amik valóban jól néznek ki és a korábbi modellek, mint például a Fox body, elavultnak hat, pedig ezekben volt még akarat annak idején. Az SN-95 széria már nem annyira szögletes volt, mint a korábbi, harmadik generációs modell, viszont a lemezek alatt még mindig a Fox platformot találjuk. A forma sokkal emészthetőbb az európai szemnek, de motorizáltság terén még mindig behemót V8 hajtotta ezeket a gépeket. 1994 és 95 között az 5 literes motor 215 lóerőt tudott, amire már csak mosolygunk, de a Cobra 305 lóerejétől sem biztos, hogy összerezzen bárki is, főleg hogy manapság sima családi autók is tudnak ennyit. 2003 és 2004 között volt még egy utolsó próbálkozás a 390 lóerős Terminator Cobra modellekkel, ami azért már jobban hangzik, de van itt egy még erősebb darab, a képeken látható Saleen változat. 
 
Oké, ez nem egy átlagos Mustang, hanem a Saleen által épített darab, ami sosem volt tömegtermék, mivel mindössze 242 darab készült a 2002-es évjáratból és 946 darab összesen 2000 és 2004 között. Megjelenésre a motorháztetőn található légbeömlők és a hátsó szárny jelenti a főbb változást. A képeken látható autó alatt 20-as felnik forognak, ami azért fura, mert ez a kocsi tényleg versenypályára készült és ezek a kerekekkel nem biztos, hogy jó időt lehetne futni. Az autó színe Mineral Gray és ez a 42. darab a 242-ből, erre pedig hátul egy felirat is felhívja a figyelmet. Ez azért fontos, mert első ránézésre nem tudjuk mit látunk, aztán amikor melléérünk, feltűnhet a 4.6 Supercharged felirat, amiből sejthetjük, hogy ez nem egy vérszegény póni. 
A 4,6 literes, feltöltős V8 pontos teljesítményéről nincsenek adatok, de 320-tól, 550 lóerőig bármi lehet a teljesítménye. A források szerint ez a modell olyan 500 lóerő körül teljesít, amivel azért hamar el lehet pusztítani a hátsó gumikat. A beltér egyébként tipikusan amerikai maradt. Műanyagok mindenhol, egyedül a fehér számlapok és az ott olvasható Saleen feliratból tudjuk, hogy miben ülünk. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Tuningblog.eu