Az Alfa Romeo 164 az utolsó olyan modell, amit a gyártó még akkor dobott piacra, amikor saját lábán állt. Pininfarina tervezte és a Type 4 padlólemezre épült, amit a Fiat Chroma, Lancia Thema, Saab 9000 is használt. Többféle motorral szerelték, de a csúcs a Quadrofoglio volt amiben "Busso", 3 literes V6-os motor dolgozott, kezdetben 12 szelepes változat 200 lóerővel, később 24 szelepes 207 majd 230 lóerővel. A képeken látható autó még a 12 szelepes változat és a BTS Creativity újította fel, majd alakította át. 

A BTS Creativity egy elég komoly cég Olaszországban és az utóbbi időben nagyon durva projektautók készültek a kezeik között. Érdemes körülnézni facebook oldalukon! 

Az autót igazi pajtalelet és szebb napokat is látott, amikor a csapat rátalált. Úgyhogy első lépésként teljesen szét kellett szedni és felújítani mindent. A Quadrofoglio kiegészítők, lökhárítók, küszöbök, első és hátsó toldatok, karbonból készültek el és ezek remekül passzolnak a Competition Red fényezéshez. Az Alfa Romeo jel is karbonból készült, a fényszórók már sötétített verziók, a ködlámpák pedig sárgák. A kerékjáratokban egyedi, többrészes felnik forognak, amit a BTS Creativity készített és a 18-as görgők a legendás GTA modellek felnijeire hasonlít, ami nem véletlen, mivel (szerintem) annak a közepeit használták fel az átalakításnál. Az utastérben mindent bőr és Alcantara borít, beleértve a műszerfalat, ajtókárpitokat, üléseket, a kormány és a váltógomb pedig fából készült, ami tökéletesen illik ebbe a környezetbe. 

Az eredeti motort kiszerelték (valószínűleg menthetetlen volt) és helyére egy kisebb, 2 literes V6-os Busso motor került, 5 sebességes váltóval. A gyári futómű helyére egyedi állítható szettet építettek be és a fékeknél piros Brembo nyergek és hűtött tárcsák jelentik a változást, amit a Giulia Quadrofoglio alól emeltek át. 

A 164 Quadrofoglio nagyon ritka darab és a gyűjtők egyik kedvence, ez a változat pedig még jobb az eredetinél. A BTS Creativity nagyon jó érzékkel nyúlt ehhez a kocsihoz, de van ott még más is, ahonnan ez jött, úgyhogy érdemes odafigyelni a munkásságukra! 

További képeket IDE KATTINTVA találtok!