Ha mondjuk az embert fiatalon megfertőzi a BMW, akkor attól nehezen lehet szabadulni később és az már az elején biztos lesz, hogy az M3, szériától függetlenül, mindig ott lesz az álomautók között. Nem volt ezzel másképp Christian sem, hiszen amikor édesapja hazaállított egy e36 M3-mal 1993-ban, egyből tudta mire lesz szüksége idősebb korában. 
 
Ehhez képest első autója egy Acura RSX volt, szépen megépítve, teleaggatva karbon kiegészítőkkel. Aztán elkezdett találkozókra járni, ahol egyre többen ismerték meg, de végül az autót sikerült összetörni és helyére egy BMW E90 lépett, amivel el is volt egy darabog, majd a szorgos munka és a félretett pénzeknek köszönhetően, sikerült összeszedni elegendő pénzt egy F80 M3-ra. (Más világ, más lehetőségek...) 
 
Hogy miért nem F82? Mert Christian számára fontos volt, hogy később családi autóként is funkcionálhasson az M3, meg aztán a négy ajtós változat hátsó sárvédője sokkal vonzóbb és szebb, mint a kupé változaté. (Ezt mindenki döntse el maga) A lényeg az, hogy Christian nem akart nagyon hozzányúlni a kocsihoz, hiszen ez egy M3! Nem igényel túl sok módosítást. Aztán mégis máshogy alakultak a dolgok, ugyanis egy találkozóra felkérték Christian-t, hogy gurítsa ki az M3-at, cserébe pedig, szponzoráció keretein belül, kap egy szett felnit. (Khm.... ezt amúgy átvehetné itthon is néhány cég...) 
Na és ez volt az a pont, amikor Chris számára beindult az új projekt. 
 
A fényszóró karbon szemöldököket kapott, felkerült a Dinmann karbon első toldat, alsó splitter, sárvédők, M Performance visszapillantóházak, Morph Auto Design Type 2 karbon küszöbök, 3D Design japán stílusú hátsó szárny, Kohlenstoff hátsó diffúzor. A külső azonban nem ettől vált igazán ütőssé, hanem a kerékjáratokban forgó 9,5x20 és 11x20 méretű BBS LM-R felniktől, amikre 265/30 és 285/30 méretű gumikat húztak és ezekre engedi rá a kasznit az Airlift Performance 3H levegős rendszer, aminek, Chris elmondása szerint, meglepően jó az úttartása még versenypályán is. Márpedig a 3 literes, dupla turbós S55B30 elég jól cibálhatja a kasznit, hiszen több mint 500 lóerőre tornázták fel a teljesítményét. Kis programozás, nagyobb teljesítményű hűtők, új csövezés és még néhány apróság után sikerült 530 lóerőt mérni padon, amihez még hozzájön az is, hogy 6 sebességes manuális váltóval szerelték az autót. 
 
Az utastérben is történt néhány változás. M Performance CS kormány, karbon kézifékkar Alcantara zsákkal, Dinmann karbon üléshátlap, díszlécek és kormánybetét valamint IND polár kék Start-Stop gomb és M gombok a kormányon. 
 
Ahhoz képest, hogy gyári állapotban akarta Chris hagyni az autót, elég jól elszaladt vele a ló, nem igaz? 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Fast Car