Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Csupán napok kérdése, hogy Las Vegasban megnyissa kapuit a világ legnagyobb autóorgiájaként ismert SEMA Show. Az egy hét alatt fizikálisan bejárhatatlan kiállítás számos épített gyöngyszemet tartogat idén is a nagyérdemű számára, közülük az egyik a Factory Five Racing kizárólag elektromos meghajtású Hot Rodja.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A Massachusetts állambeli Warehamban honos cég a világ legnagyobb minőségi Component Car gyártójaként ismert. Ha ezt az itthon gyakorlatilag ismeretlen fogalmat definiálni kellene, nagyjából annyiról van szó, mint a profi modellezésnél, csak éppen 1:1 méretben: a cég csomagban leszállítja a komplett kasztnit / futóművet / utasteret alkatrészeire bontva, a tulajdonos pedig összerakja, vesz hozzá az autógyártól motort és váltót (kint ez kb. a rutineljárás szintjén működik), és már kész is az otthoni gyártású aszfaltszaggató. A Factory Five összesen öt saját tervezésű márkával rendelkezik, az autókból és az alkatrészek eladásából pedig cirka 14 millió dolláros éves árbevételnél tartanak: csak a ’33-as Hot Rodból 165 darabot adtak el világszerte, a 2008. novemberi debütálás óta.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A forma szempontjából az 1930-as Ford Coupéra emlékeztető, de egyébként teljesen egyedi, eredetileg V8-as Small Block-kal szerelt gép már a tavalyi SEMA Show-n is több díjat begyűjtött. Többek között megkapta a Sony Playstation által szponzorált Best in Show, a Global Media Award és a SEMA Best Engineered Product Runner-up trófeáját is.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az egyedi fényezésű bemutató autó átépítésével a csapat idén is nagy durranásra készül. Az erőforrást teljes egészében az UQM elektromos rendszerére cserélte, mely az A123 Systems lítium-ion akkumulátorai látnak el energiával. A 100%-ig zöld technológiával működő roadster több, mint 300 lóerőt (!) tesz le az aszfaltra, mely mellé 893 Nm-es maximális nyomaték párosul. Tekintve a mindössze 1088 kg-os össztömeget, valamint a 4 másodperces állórajtos 100-as sprintet, a széles mosoly minden bizonnyal garantált az utasok számára – legalábbis 160 km-ig, az akksik ugyanis nagyjából eddig bírják a gyűrődést.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az elektromos Hot Rod debütálására a kiállítás megnyitásával hamarosan sor kerül, a Factory Five pedig egyáltalán nem koncepciónak szánja az új üdvöskét: jövő hónaptól, a többi változat mellett már a környezetbarát motorhoz alakított kétüléses is rendelhető lesz a repertoárból. A cég ’33 Hot Rod kitjei egyébként 19.990 dollártól (3.7 millió HUF) indulnak, ez minden, az összeszereléshez szükséges alkatrészt tartalmaz, a motoron / váltón, valamint a felniken és az abroncsokon kívül. Mindezen túl, természetesen a fényezés is az újdonsült tulajdonos feladata.


A Hot Rod a tavalyi SEMA Show-n