Restaurációk, felújítások, és ritka, egyedi építésú autók.

Valódi GT-t az Audi 100 Coupéból? Mi lenne, ha...

Mi lenne, ha a 70-es évek ikonikus Audi sportkupéjából készült volna egy igazán exkluzív GT változat is? Vagy ha pár ezer euró rálocsolásával gyárilag is létezett volna hozzá egy eredeti sportcsomag?

Ami még a SEMA Show-n is kiveri a biztosítékot

A SEMA Show az a hely, ahol igencsak oda kell tennie magát egy autóépítőnek, ha ki akar tűnni a tömegből. Hatványozottan igaz ez a veterán amerikai custom vasak, azon belül is a lowriderek szcénájára, ahol gyakorta sokkal inkább beszélhetünk már inkább művészetről, mint autóépítésről.

Azt gondoltad, csak Amerikában látni ilyen Lowridert?

Nem, ez itt esetünkben nem a világ legnagyobb háttéripari kiállításának számító SEMA Show, ahol - bármiféle túlzás nélkül - minden sarokban találni egy hasonló építést. Ez az európai kistestvér, az Essen Motor Show, melynek egyik legszebb gyöngyszeme volt ez a Chevy 2016-ban.

Pályacélra M-esítve: BMW 02 1974

A BMW 02-es szériája tavaly ünnepelte ötvenedik születésnapját. Az 1966-tól gyártott sorozat példányai gyakorlatilag a 3-asok elődjének tudhatók be, a mára kultikussá érett, rövid kasztnis kiviteleknek pedig igen nagy szerepet játszottak a márka sportos lelkületének megalapozásában. Sőt, maga a BMW túlélésében is.

Gyűjtők kedvence, félmilliárdért

A Lamborghini Miura mindig is toplistás volt a tehetős gyűjtők körében. Íme egy Blu Notte fényezésű gyönyörű példány, amely csillagászati összegért találhat gazdára.

763 millió egy 46 éves benzinfalóért?

Két hete Amerikában került kalapács alá a képeken látható 1970-ben gyártott Plymouth Hemi Cuda Convertible, amely igazán ritka darabnak számít, ugyanis ebből az E47-es kódjelű V8-as blokkal és négygangos váltóval szerelt példányból mindössze öt darabot gyártottak.

Megvennéd 30 darab LaFerrari áráért?

Február elején kerül kalapács alá ez az elképesztő előéletű Ferrari 355 S Spider Scaglietti és az előzetes becslések szerint csillagászati összegért találhat gazdára.

Jaguar XK150 Drophead Coupe 1960

A modernkori Jaguar XK-t és klasszikus elődjét 5 évtized választja el egymástól, utóbbi egyébként nagy népszerűségnek örvend a veterán autórajongók körében. A képeken szereplő modell mindössze 64 ezer kilométert futott, de bejárta a világot és most új gazdájára vár.

Hinnéd, hogy csak 19.000 km-t futott?

A Chesire Classic Cars veterán autókereskedése a napokban tette elérhetővé az Olasz meló című filmben használt egyik Lamborghini Miura-t. A legendás olasz sportkocsi mindössze 19 ezer km-t futott.

Patinás szépség a 70-es évekből, 189 millióért

Az elsősorban rallyautónak szánt Lancia Stratos-ból körülbelül 490 példány készült a hetvenes években. A nagy sikerű modell egy zöld fényezésű, kiváló állapotú példánya májusban kerül árverésre.

Ágaskodó bika

Néhány héten belül kerül kalapács alá Amerikában az Intermeccanica ritkasága, az Italia Spyder. A kocsiból mindössze 400 darabot gyártottak, ezért biztosan megkérik majd az árát.

Európai igények szerint

Márciusban kerül árverésre az amerikaiak első olyan sportautója, amelyet úgy terveztek, hogy az európai igényeket is kiszolgálja.

Bond-verda, cirka 220 millióért

Párizsban bocsájtanak árverésre egy klasszikus James Bond autót, amely az egyik legkeresettebb veterán Aston Martin manapság.

Anglia egyik első szuperautója, 56 millióért

Arizonában kerül kalapács alá Anglia első szuperautójának limitált kiadású kivitele és várhatóan 56 millió forintnak megfelelő dollárért fog elkelni.

Ferrari és Pininfarina első közös gyermeke

Íme egy Ferrari azokból az időkből, amikor még nem ismerték a szuperautó kifejezést. Az ágaskodó paripás márka csak egy évtizede gyártott autókat, amikor ez a Gran Turismonak szánt 212 Europa elnevezésű modell készült.

Magnum is ezt vinné a versenypályára

A Ferrari 288 GTO több szempontból is érdekes vas. A sportautó a Pininfarina által tervezett utcai 308 GTB/GTS (ezt a típust hajtotta Tom Selleck a Magnum című sorozatban) egzotikus kiadása és elsősorban versenyzésre szánták.

676 millióért: az első igazi szuperautó

Egyesek úgy tartják, hogy a Lamborghini Miura az első igazi szuperautó. Mások számára a legszebb valaha gyártott autó. Az mindenesetre biztos, hogy ez az olasz csoda a hetvenes évek igazi megtestesítője.

V8-as Trabant 601 Lowrider: Trabantinimo

Igazi lowriderek az esetek túlnyomó többségében amerikai nagyvadakból épülnek. Kivételek persze vannak, elég ha csak az AMTS-en is szereplő német Mercedesre, vagy Golf II-esre gondolunk, vagy akár egy emlékezetes példára, mikor egy Lada Nivába került hidraulikus futómű. Na de mi a helyzet akkor, ha történetesen egy Trabant 601 az alap?

Gimme some Mo'

A Mo' Muscle Cars műhelye a texasi Conroe-ban található, az pedig már nevükből is kikövetkeztethető, hogy többek között amerikai izomautókból készítenek még izmosabb amerikai izomautókat.

Családi projekt, nyugdíjas módra

Adott egy nyugdíjas amerikai házaspár, valamint a feleségnek vásárolt veterán amerikai izomautó. Az ugye kvázi egyértelmű, hogy néha Apu is meghajtja a kocsit, de amit ezzel a Mustanggal közösen műveltek, az semmi esetre sem mindennapi.

1 2 3 4
Összesen 78 találat 4 oldalon