Az immáron 60. éve a Porsche tuning témakörében tevékenykedő német RUF csapata igen exkluzív koncepcióval vágódott be ismét a köztudatba. Egy teljesen elektromos Cayman-on dolgoznak, mely könnyen riválisa lehet a legnépszerűbb villanyautónak, a Lotus Elise alapokra épülő Tesla Roadsternek.

A RUF ráadásul nem is akármilyen autóból farag háztartási eszközt: a munkálatoknak az az általuk fejlesztett Cayman 3400K esik áldozatul, melyet a hivatalos gyártóvá válásuk 25. évfordulójára készítettek. A kompresszoros Porsche tekintélyt parancsoló 400 lóereje és 440 Nm-es nyomatéka segítségével 291 km/h-ás végsebességre képes, a 100-as sprintet pedig mindössze 4.4 másodperc alatt teljesíti.

A dolog szépsége, hogy a villamos üzemű Cayman minderre pont 4 másodperc alatt lesz képes a várakozások szerint, annak ellenére, hogy elektromotorja „csak” 204 ló ereje felett uralkodik. A nyomaték viszont több: 650 Nm, a maximális sebesség pedig valahol 200 km/h körül lesz.

A száguldáshoz szükséges töltést lítium-ionos akkumulátorok tárolják majd, a Porsche pedig akár 250-300 kilométert is képes megtenni, mielőtt újra vissza kell dugjuk a Nokia mellé.