Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Máltán is van tuning élet – a jelek szerint pedig nem is akármilyen! Bizonyítja ezt többek között egy helybéli vállalkozás, a Racer X Design merőben új alkotása, melynek alanya egy 1979-es Alfa Romeo GTV.

Láttunk már példát arra, hogy egy új - de legalábbis újabb – autót változtatnak még sportosabbá, modernebbé: gyakorlatilag ezt műveli a legtöbb tuningcég. Az öreg matuzsálemek esetén pedig inkább restaurálás az igazi kihívás, esetleg egy-két finomabb ecsetvonás belefér a készítők saját szájíze szerint. De hogy egy 28 éves veteránból modern sportautó szülessen? Na ne.

Pedig de: a Racer X kétfős legénysége immáron 3 éve dolgozik a GTV Evoluzione elnevezésű koncepción, mely idén végre kigördülhetett a műhely árnyékából. Az élénkpirosra fényezett öregen pedig szinte semmi nem maradt érintetlenül. A gyönyörű, majdnem 2 méterre kiszélesített kaszni teljes egészében fémből készült, az első és hátsó traktus pedig egy az egyben újraépítésre került. A teljes egészében egyedi fejlesztésű felfüggesztés nyomtávja elől 20, hátul 23 cm-rel lett szélesebb a gyárinál, mindemellett a felnik is „házi” tervezésűek.

A motortér sem maradt érintetlenül: a kőkori blokkot egy modern, 3.0 literes V6 24 szelepes Alfa Romeo aggregáttal helyettesítették, ezzel összhangban a fékeket 300 mm-es hűtött tárcsákra és 4-dugattyús Brembo nyergekre cserélték.

Egy vérbeli, európai izomautó született Máltán – a többiről pedig beszéljenek a képek!

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!