Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Egy tuning Ferrari mindig igen kényes téma, mivel elég kemény dió a gyárilag is sportos és exkluzív autót ízlésesen átalakítani. Jelen esetben azonban a Edo Competition eddigi munkásága garanciát jelent a sikerre.

A múlt év novemberében kezdődött fejlesztés keretében a cég két lépcsős teljesítmény tuning programot állított össze. Első lépésben a gyári 620 lóerőt és 608 Nm nyomatékot további 30 lóerővel és 52 Nm-el toldották meg. Az igazi durranást azonban a következő lépcsőfok jelenti, vagyis az extra 100 lőerő és Nm.

A neheze azonban igazából még csak ezután következett. Az igazi nagy feladat, egy Ferrari esetében a megfelelő aerodinamikájú és megjelenésű optikai csomag összeállítása. Az Edo csapata az 599 GTB mellett a 630 GTB-het is készített optikai csomagot egy füst alatt. Az 599 GTB új külsejéről mindenki eldöntheti magában a képeket vizslatva, hogy ezt, vagy a gyári optikát favorizálja - személy szerint inkább az előbbire voksolnék. Az új, karbonszálas külsőnek azonban mindenképpen van egy tagadhatatlan előnye, mégpedig az 50 kg-os sülycsökkenés.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!