Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az észak-karolinai székhelyű Underground Racing műhely és gyorsulási versenycsapat elsősorban durva kompresszoros és ikerturbós konverzióiról ismert. Tuning kúrájukat eddig összesen három típuson fejlesztették csúcsra: a Dodge Viper, a Ford GT és a Lamborghini Gallardo tartoznak preferáltjaik közé, ez utóbbival pedig két világrekordot is felállítottak idén ősszel.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az általuk kezelésbe vett sportautó jelenlegi állapotában nem kevesebb, mint 1026 lóerőt produkál a két csigának köszönhetően. A hihetetlen teljesítmény versenybenzinnel érhető el, a szabvány, utcai autókban használatos üzemanyaggal ugyanez az installáció – nem kevésbé durva – 800 lóerőt sajtol ki a V10-es aggregátból. A paripák a gyári hatsebességes váltón keresztül jutnak az aszfaltra, valamint a Lambo összkerékhajtása, sőt, az ESP is a helyén maradt.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az Underground Racing a világ eddig mért leggyorsabb negyedmérföldes Gallardo-jával büszkélkedhet. A 402 méteres távot az autó utcai gumikkal mindössze 9.9 másodperc alatt teljesíti, ez alatt pedig 254 km/h-ra gyorsul fel, de egy gyengébb, 10.1-es futam során a egy 259-es végsebesség rekordot is beállítottak.

A fentiek mellett több rekord is fűződik a cég nevéhez, többek között a leggyorsabb ikerturbós Viper (7.98 sec @ 294km/h), a leggyorsabb kompresszoros Viper (9.20 sec), valamint az első, utcai gumikkal szerelt, 10 másodperc alatt teljesítő Viper (9.88 sec @ 254 km/h) idejét írhatják fel a dicsőségfalra. A folyamatos fejlesztésnek köszönhetően azonban saját rekordjaikat is sorra megdöntik, így minden bizonnyal lesznek itt még ennél komolyabb eredmények is.