Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A legmagasabb kategóriájú luxusautók, valamint a újabban már a Porsche tuningjára is szakosodott német Mansory sem fog hiányozni az idei Frankfurti Autószalonról. Standjuk egyik gyöngyszeme - a már korábban bemutatott Cayenne Chopster mellett, az újonnan elkészült Vitessa Rosé koncepció lesz, mely a Bentley Continental GT alapjaira épült.

Már a neve elég sokat elárul az autóról, a vitessa franciául sebességet, a rosé pedig rózsaszínt jelent – mindez egyértelműen megállapítható a mindössze három példányban készülő kupéról. A módosítások kivétel nélkül a külső és belső optikai tuningra gyúrnak, egy kiállításra készülő autónál pedig ez maximálisan meg is érthető.

Az egyébként kissé semmitmondóra sikeredett aerodinamikai csomag nappali fénnyel operáló, újraszabott lökhárítót, küszöböket, valamint karbon diffúzorral ellátott hátsó szoknyát tartalmaz. Hasonlóan, a szénszálas anyagból készült a motorháztető is, a többi elem pedig PU-RIM műanyag alapokon, gyári minőségben csatlakozik a kaszni elemeihez. Felnik terén a Mansory saját gyártmányú, sokküllős garnitúráját kínálja a típushoz, 10.5 x 21 hüvelykes méretben, a Dunlop 285/31ZR21-es Sport Maxx GT abroncsaival.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A futóműhöz gyártott új elektronikai modul segítségével többszintű ültetés válik lehetővé, a 12-hengeres erőmű tuningja pedig kimerül egy rozsdamentes sport kipufogórendszerben – bár tegyük hozzá, a cég kínálatából azért lenne mit válogatni ezen a téren is.

Odabent rendkívül igényesen újrabőrözött, karbon betétekkel kiegészített fülke fogadja a – vélhetően leginkább hölgy – tulajdonosokat, továbbá új, légzsákos sportkormány, és alumínium pedálok teszik extravagánsabbá az egyébként is penge utasteret.

A rózsaszín kupé kicsit érdekes választás a Mansory-tól Frankfurtra, de ha a figyelemfelkeltés a cél, akkor tény, hogy hatásos. Sőt, még inkább az lenne, ha Ms. Hilton már le nem lövi a poént korábban.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!