Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Ha valaki már megvásárolt egy Aston Martin DB9-est, a modellváltást követően minden bizonnyal megteheti azt is, hogy lecserélje majd egy DBS-re. Vagy csak szimplán vegyen egyet a régi Asti mellé. Válságos időkben persze, akad más megoldás is, mint például az Edo Competition.

A neves német tuningműhelyt egy orosz üzletember kereste fel a kéréssel, aki ötéves DB9-esét alakíttatta át a céggel, egy az egyben a frissebb modell megjelenése szerint. A hat hónapos munkát igénybe vevő konverzió során a fém kasztni elemek többsége pillekönnyű karbon alkatrészekre cserélődött, egy az egyben követve a DBS vonalait. Mindezt további aerodinamikai alkatrészekkel vadították meg, úgy, mint az első toldat, valamint a diffúzor, valamint 20 hüvelykes felnikkel is ellátták a sportkocsit.

Nem maradt változatlanul az utastér sem. A fehér-szürke színkombinációt, valamint a borításhoz használt bőr-alcantara anyagokat a tulajdonos választotta ki, mindezen túl karbon és fém betétek, valamint egy felső kategóriás hifi rendszer teszi teljessé az összképet.

Az optikai változtatások mellett, az Edo Competition mérnökei a technikai paramétereket is a tulajdonos ízlése szerint változtatták meg. Az 5.9 literes, V12-es blokk 470 lóerejéből chiptuning, valamint kipufogórendszer segítségével 550 pacit hoztak ki, mely 4.1 másodperces 100 km/órás rajtot, valamint 320 km/órás végsebességet garantál, a gyári 295 km/óra helyett. A jelentős erőtöbblet kordában tartásáról állítható sport futómű, valamint egy új fékrendszer gondoskodik, elől 405, hátul 380 mm-es tárcsákkal, valamint hat- és négydugattyús nyergekkel.

Hogy mindez mennyibe fájt, arról nem szól a történet, de minden bizonnyal az autócserénél jóval barátibb összeg volt a végeredmény.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!