Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Egy Ferrarihoz bármilyen szinten is hozzányúlni szinte vétek, a Novitec azonban mára igen emlékezetes múlttal rendelkezik a témában. Nem meglepő tehát, hogy legfrissebb alanyuk, a 458 Italia is mesterien sikerült.

A 4.5 literes V8-as aggregátból a légzés, valamint az elektronika optimalizálásával, valamint egy nagyteljesítményű kipufogórendszer felszerelésével 39 plusz lóerőt sikerült kicsikarni, mellyel együtt a nyomaték is 29 Nm-el nőtt. A változtatások a 325 km/órás végsebességet öt egységgel növelték meg, a gyorsulásra gyakorolt mellékhatásokról egyelőre nincs adat.

További technikai változtatást jelent a módosított futómű, mely 35 mm-el viszi lejjebb az egyébként sem magasan elhelyezkedő kasznit. Szintén a csomag része az első tengelyhez tartozó hidraulikus rendszer, mely akár 35 mm-el képes megemelni az autó orrát – pl. parkoláskor.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A nem túl bonyolult, de optikailag mégis rendkívül mutatós aerodinamikai szett karbon lökhárító toldatokból, szárnyból, valamint diffúzorból áll össze, mindezt pedig stílusban passzoló küszöbökkel is kiegészítették. Szintén új elem a tető, melyet extra szellőzőkkel láttak el.

Az utastér módosításait pedig tetszőleges színű kárpitozásban, valamint a külsővel harmonizáló karbon elemek és betétek formájában kell keresni.

A nagy debütálásra pedig a jövő héten startoló Genfi Autószalonon kerül majd sor.