Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az új Bentley Continental GT is megkapta a gyár saját designrészlege, a Mulliner kiegészítőit. A házon belül készült szolid pakk egy fokkal extravagánsabb megjelenést kínál a luxuskupéhoz.

A kizárólag karbon alkatrészekből készült Classic Pack első toldatot, küszöböket, valamint egy diffúzoros hátsó elemet tartalmaz. Mindez választható opcióként kiegészíthető karbon hátsó légterelővel, tükrökkel, valamint szellőzőkkel is az első sárvédőkön, továbbá egy mutatós, 20 hüvelykes könnyűfém garnitúrával is.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A csomag árát is a Bentley tulajdonosok pénztárcájához lőtték be: az alapár 7540 angol font (2.3 millió HUF), míg a további extrákat £9244 (2.8 millió HUF), és csak a felnit £5940 (1.8 millió HUF) áron vesztegetik, tehát egy jó 7 misit rögtön rá is lehet locsolni az autóra.

Mivel a cikk csak ennyi, érdekességként nézzük meg, mi fán is terem ez a Mulliner. A hangzatos név története egészen a 16. századig nyúlik vissza, leghamarabb ebből az időből készült feljegyzés a családi vállalkozásról, mely szállítóeszköz- és szíjgyártásban tevékenykedett. Az első, igazi hírnevet szolgáltató megbízást 1760-ban kapták, mikor a angol Királyi Postának építettek lovaskocsikat, majd a19. század végén, a technika fejlődésével már a géppel hajtott verziók karosszériáját készítették.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A Bentley Motors-szal már a gyár nagyon korai éveiben szorosra fűzték a kapcsolatot, anno W.O. Bentley személyesen bízta meg a Mullinert a híres EXP1 karosszériájának elkészítésével. A gyümölcsöző együttműködés az évek során csak szorosabb lett, és számos neves Bentley design kapcsolódik a Mulliner névhez. Mára, Bentley Mulliner néven, több, mint száz alkalmazottal a vállalat egyik szerves részét képezik, nevük pedig egyet jelent a személyre szabott luxussal.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!