Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A floridai Time Machines fő profilja elsősorban a 60-70-es évek igazi amerikai izomautóinak restaurálása és átalakítása, a lehető legmagasabb fokon. Egyik legfrissebb munkájuk egy 1971-es Plymouth Barracuda, ami egy 30 évvel fiatalabb Dodge Viper alapjaira épült!

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A munkálatok az öregebb jószággal kezdődtek: a Chrysler, egykoron 335 lóerős blokkal gyártott kabriójából mindössze a teljesen kibelezett, ugyanakkor patika állapotra hozott kaszni került felhasználásra, a teljes alvázat és futóművet pedig egy az egyben eltávolították. A restauráció kizárólag az eredeti fém elemek, valamint króm kiegészítők felhasználásával történt, üvegszálból egy gramm sem található a bódén, melyet a Dodge vörös színére fújtak, kiegészítve némi fekete, Viper logós dekorral. A motorháztető a sportautó mintájára előre nyílik, a tetejére ragasztott „Viper-powered” embléma pedig már elárul némi infót az alatta található erőforrásról.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A kasznit ugyanis teljes egészében egy törötten vásárolt, 2001-es Dodge Viper alvázával és futóművével házasították, továbbá a 450 lóerős V10-es motor, a hatsebességes Tremec váltó, valamint a komplett hajtás is egy az egyben ebből a típusból származik. A rendkívül precíz munkálatokat és számos utólagos alkatrész legyártását igénylő procedúra 100%-os eredménnyel zárult, az illesztések gyakorlatilag tökéletesen sikerültek. A futómű terén az Aldan állítható gátlói kerültek fel, a kipufogót pedig egyedileg gyártott dupla rendszer váltotta. A felnik a Viper gyári kerekei, sőt még az abroncsméretek is egyeznek: 275/35/18 elől, és 335/30/18 hátul.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az átépítés komolyságát mutatja, hogy csak eddig a pontig eljutni, összesen két évet vett igénybe, a következő kihívás pedig még csak ekkor következett: az eredetileg ötszemélyes utastér átalakítása a Dodge Viper kétüléses témájára. A Time Machines mindenekelőtt egy teljesen egyedi, fém műszerfalat alkotott a géphez, ami nem csak tökéletes illeszkedést nyújtott a Viper műszereinek, de elegendő helyet hagy elől a motornak, az beltér arányait pedig pont az adoptálni kívánt üléseknek és konzolok helye szerint alakította át. Elektronika terén az autó a Pioneer fejegységét és beépítését kapta, továbbá elektromos ablakemelőt szereltek be, és természetesen a vászontető is gombnyomásra nyílik.

A makulátlan konverzió eladó: 199,900 dollárt (37.16 millió HUF) kérnek érte, ami első hallásra soknak tűnhet egy átlagot számolva is 1986-os autóért, azonban a belefektetett munka és minőség talán még többet is megér – akit a fentiek esetleg nem győztek meg erről, annak a méretes galéria megtekintése erősen ajánlott ;)

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!