Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Bizonyára egyetlen benzingőz-imádó sem panaszkodhatott, aki a szeptember 10-11-i hétvégén a Tököli Repülőtérre látogatott: összesen három autós sportág versenye, tuning találkozó, valamint autószépség- és hangynyomásverseny is megrendezésre került a szezonzáró hétvégén.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A koncepció, némi változással ugyan, de ismerős lehetett a júniusi Lóerők Éjszakájáról: egy nap eltéréssel, de gyorsulás és a drift megmérettetés is zajlott a betonkockákon, továbbá új programként bejött hazánk új sportja, a rendkívül látványos gymkhana is a line-upba. Az időterv és a megvalósítás is profi volt – míg szombaton a drift és gymkhana kvalifikációk és időmérők folytak, plusz látványosságként 201 méteres amatőr gyorsulást is láthatott a nép, vasárnapra pedig a döntők és a páros csaták maradtak – így mindkét nap elegendő élményanyaggal, és természetesen sok-sok gumifüsttel szolgált a látogatóknak.

HELL Országos DRIFT Bajnokság - 5. forduló - 2011. Szeptember 11. - Tököl - TOP 16 from Red Crab Films on Vimeo.


Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A szokásos szépség- és hangnyomás verseny fordulókat egyaránt a második napra datálták, így mi is ekkor érkeztünk a helyszínre. Míg pakoltunk, már javában folytak a Gymkhana összecsapások, profi és amatőr kategóriában. A közönség nagy örömére a BMW-k armadája mellett végre láthatóak voltak éles bevetésen gyönyörűen megépített kocka Ladák is. Nem kis meglepetésre ezek a „szocreál” autók még egy V12-es S600-as Mercivel is felvették a versenyt! A Gymkhana sport ugyanis első sorban a vezetéstechnikai képességekre van kihegyezve ahol a versenyzőknek különböző feladatokat kell végrehajtaniuk.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Csupán a legjobb 8 versenyzőnek volt lehetősége arra, hogy a szinkronpályán a selejtező eredmények függvényében megküzdjenek egymással. Ahogyan az idei Carstyling.hu Tuning Show óta tudhatjuk, rendkívül látványos és izgalmas sport a Gymkhana, és az eddigi jelek szerint fényes jövő előtt áll!

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A sportágnak szentelt futamok délután 1 óra magasságában értek véget, mindezt mi leginkább a boxutcába, valamint a kiállítói sorra özönlő embermennyiségből tapasztaltuk. Ők azonban lemaradtak a rendezvény egyik legjobb látványosságáról, mégpedig a pálya átrendezéséről. A szervezők 30 emberrel, mindössze fél óra alatt bontották el, és építették újjá a területet, a nagy profi, és a közvetlenül mellette helyet foglaló kis drift nyomvonalakkal. Magát az elrendezést is jól oldották meg, a teljes pálya kompletten körüljárható volt, a lelátók is jó helyekre kerültek, így akár az amatőr és a profi történéseket egyszerre is nyomon lehetett követni.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A Profi mezőnyben a legjobb 16-ban érdekes párosok alakultak ki, és számos tsuiso csata meglepetést hozott. A döntőbe végül Tóth Géza, Nagy Gergő, Galacs Gábor, valamint Puci jutottak. Elsőként Tóth Géza és Nagy Gergő párosát láthattuk, ami egyben az éves bajnoki végeredmény sorsáról is döntött. Ha Géza nyer, akkor abszolút bajnok, ha veszít, akkor bizony csak a szerencsében bízhatott volna a továbbiakban. Gézának tehát higgadtnak kellett maradnia, ami sikerült is neki! A csata bár szoros volt, Nagy Gergő követőként túlságosan leszakadt ellenfelétől így a bírók döntése alapján Géza jutott tovább és egyben örülhetett bajnoki elsőségének.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A bronz csata újfent szoros volt és csak a 2. visszahívást követően dőlt el végül Nagy Gergő javára. A végső csatát Puci és az immáron bajnok Tóth Géza vívta egymással. A döntő hevében Varga Tamás autója is túlságosan bemelegedett, ugyanis egy régi vezeték lángra kapott az utasfülkén belül. Puci lélekjelenléte tökéletes volt, hamar kipattant a kör végén és a gyors segítség is megérkezett. Kis technikai szünet után még folytatni tudta a versenyt, de a hátrányából már nem tudott faragni, így Géza megérdemelten nyerte meg a Hell OB Pro Liga utolsó futamát.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A Street kategóriában egy régi ismerőst, Hetyési Zsoltot – vagy ahogyan innen jobban ismerjük: H&H Zsót – láthattuk, ahogy a driftre épített Nissan 240SX-ével irgalmatlan tempót diktált. Zsolti egyébként a versenyzői licenszt a szombati napon tette le, vasárnap, élete első versenyén pedig hibátlan autózással Peter Kurnavát és Polgár Zoltánt utasította maga mögé a dobogón. Utóbbi, az éves pontverseny szerint a bajnokságot is megnyerte, jövőre azonban Zsolti biztosan okoz némi fejtörést majd számára – ezúton is gratulálunk mindenkinek, Hetyési kollegának pedig további sok sikert kívánunk, remélhetőleg idővel a profik között is!

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A futamok közti szünetekben meglepetés programok szórakoztatták a nagyérdeműt, természetesen láthattuk a Hell Camaro bemutatóit, de e mellett egy egészen egyedi műsorral is készültek a szervezők. A legújabb Ken Block videóra hajazva, óriás nyúl és tyúkjelmezbe öltözött kaszkadőrök asszisztáltak a show-hoz, a mutatványokból pedig egy saját kis Gymkhana-filmet is forgattak kint – minden bizonnyal szép letöltési arányt fog majd elérni a netezők körében.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A szezonzáró hétvége egyben a szokásos tuning találkozó, valamint a Carstyling.hu Show and Shine Tour aktuális – egyben záró – állomása is volt. A júniusból ismert betoncsíkra, nagy örömünkre igen jelentős számban érkeztek a résztvevők, köztük számos szép, eddig még nem látott autó kíséretében.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az aktuális forduló ezúttal az „EXTERIOR” volt, a zsűrizés ezúttal is a MY CAR csapatának közreműködésével történt, a helyezések pedig a következőképpen alakultak:

Név

Autó márka/típus

Pontszám

Török Szilvia

Opel Calibra

4 pont

Furák Krisztián

Peugeot 206

2 pont

Kakas Arnold

Suzuki SX-4

2 pont

Kelemen Zsolt

Suzuki Swift

2 pont

Mikó Zsolt

Ford Escort Cosworth

2 pont

Weisinger Balázs

Suzuki Swift

2 pont

Farkas István

Peugeot 206

1 pont

Baky Péter

Audi A4

1 pont

Gavaldik Krisztián

Opel Corsa B

1 pont

Komócsin Zoltán

Volkswagen Polo

1 pont

Zsiga Alexandra

Honda Civic

1 pont

Hajdú Róbert

Opel Manta

1 pont

Berki Ádám

Opel Vectra

1 pont

Szilvási Szilveszter

Mercedes W124

1 pont

Horváth Zsolt

BMW E46

1 pont

Gál László Krisztián

Opel Astra G

1 pont


Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A Show and Shine versenysorozat ezzel lezárult, a végleges eredményeket pedig a verseny oldalán találhatjátok. Ami még hátra van, a díjátadó, melyet ünnepélyes keretek közt a Futam, Gymkhana, Hell Drift OB és a Kicker Hangnyomás verseny éves eredményhirdetésével együtt, Október 1-én, Kakucson tartunk meg. Természetesen itt sem marad senki egyéb programok nélkül, hiszen ez lesz a Night Drift Series záró állomása is, így ebben az évben utoljára még mindenkinek kijár egy kis keresztben csúszás ;) Szeretettel várunk mindenkit ott is.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!