Aki eddig kissé egysíkúnak érezte a brit A. Kahn Design Range Rover csomagjait, most biztosan nem fog csalódni: az új csomag minden eddiginél több presztízst szállít a luxusterepjáróhoz!

Harris Tweed

A legendás Harris Tweed zakók alapanyagukról, a teljes egészében kézzel szőtt Tweed gyapjúról kapták a nevüket. A szövetet már csak 115 háztáji szövőmester készíti Skócia nyugati partjainál lévő szigeteken. A márkát - a világon egydülállóan - törvény is védi: az eredeti Harris Tweed szövetet Lewis, Harris, Uist, és Barra szigetén lakó szövőmesterek készíthetik, 100%-os új gyapjú felhasználásával. A szövetet minden 50 méter után az eredetiségét igazoló bélyegzővel látják el. Csak az ilyen szövetekre használható a Harris Tweed márkanév.

A Harris Tweed Edition nevét a legendás, kézzel szőtt skót gyapjúról kapta, mely több, mint egy évszázada jelent egyet a legmagasabb eleganciával, amelyet csak egy angol úriember zakója sugározhat. A Kahn ebben a szellemben alakította ki az utasteret: az üléseket és a kárpitokat a méregdrága szövet felhasználásával gondolta újra, egy igazi tradicionális SUV mellett letéve ezzel a kézjegyét.

A belső optikai csomag mindezen túl 24 darabos, feketére fényezett faberakás-szettet tartalmaz, Swarovski gyémánttal kirakott órával, rozsdamentes acél kiegészítőkkel, valamint alumínium pedálokkal megspékelve.

Külsőleg, új designban pompázó bodykit, hűtőrács, valamint aranyszínűre fújt féknyergek kerültek fel, továbbá az RS600-asról ismert könnyűfém garnitúra, 22 colos méretben. A luxust pedig meg kell fizetni: a Harris Tweed kiadást 87,000 fontért (30 millió HUF) árulják, ebből csak 50,000 font (17 millió HUF) a szövettel bevont kiegészítők ára.