A világ legnagyobb gyűjtői autós árveréseit lebonyolító arizonai Barrett-Jackson aukciósház rendezvényein, számos épített gyöngyszem kerül kalapács alá szerte az Államokból.

Ez az egyedi építésű, 1967-es Mustang is náluk cserélt gazdát néhány hónapja, mégpedig nem is kevés összegért. Az újdonsült tulajdonos 275,000 dollárt (kb 60 millió forintot) pengetett ki a 45 éves izomautóért, melyet kitartó és precíz munkával tettek az állam egyik legeredetibb járművévé!

Az autó olyannyira egyedi, hogy a gyári gépből mindössze az alváz maradt meg, a teljes kasznit a nulláról, kézzel építették újra, a megálmodott elképzelés szerint. A formaterv a szakmában igen neves Art Morrison Enterprises munkásságát dicséri, melyet számos egyedi megoldással turbóztak fel. Az oldalsó kis ablakok a 2005-ös Mustangról származnak, a kilincsek teljesen egyedi gyártmányok, az eredetileg a hátsó lámpák közt helyet foglaló tankbeömlő nyílást pedig szinte észrevétlenül integrálták a kaszni vonalaiba. Külön érdekesség a hidraulikus működtetésű rendszámtartó keret, melyet gombnyomásra "hívhat elő" vagy rejthet el a sofőr.

A gyárinál jócskán szélesebb koncepció egyértelműen a felnikre épít. A hátul 24x15 colos krómhengerek mellett szinte eltörpülnek az első tengelyre pakolt 20-as felnik, minderre pedig amennyire csak lehet, ráhúzták a kasznit: elől koppig tekert állítható szett, hátul a Ford népszerű, 9" tengelye kapott helyet, az összes futómű alkatrészével együtt.

Bár a külső már önmagában is elviszi műsort, az igazán nagy attrakció a motorháztető alatt rejtőzik. Egy krómtól csillogó, patika állapotú 351-es Windsor (small) blokk lakik itt, melybe a Procharger kompresszora pumpálja az extra oxigént.

Az 5.8 literes, V8-as Ford erőforrás lökettérfogatát 6.8 literre fúrták fel, maximális teljesítménye pedig nem kevesebb, mint 700 lóerő, a hátsó kerekeken mérve! Az átvitelről a Tremec hatsebességes, manuális váltója gondoskodik, a gázok elvezetését pedig az első kerekek mögött, a küszöbökön kivezetett kipufogórendszerrel oldották meg.

Nem találhatunk kivetnivalót odabent sem. A gyönyörű, narancsszínre bőrözött utastér a 2005-ös Mustang GT műszereit, valamint multimédiás fejegységet foglal magába. A kormány és a fékek is szervó rásegítéssel funkcionálnak, a hangzásról pedig 2,000 watt teljesítményű hifi beépítés gondoskodik.

A Mustang már ezidáig is több helyen bizonyított, így a 2009-es Autorama győztese, valamint a legrangosabb Custom rendezvényként számon tartott Good Guys Nationals éllovasa is lett.