Mi jut eszünkbe a Lada Niva terepjáróról? Gyermekkorunk kedvenc dzsipje, a szovjet autógyártás elnyűhetetlen remeke, melyben még Hunyadi főtörzsőrmester is vígan csapatott a Kisvárosban.

Ausztráliában azért kicsit más a helyzet, lévén az ottani lakosok nagyobb része nem is tudja, hogy ilyen autókat - legalábbis ezen a néven -  egyáltalán gyártottak. Az ausztrál piacon Lada Bushman-ként ismert a megfelelője, de mondjuk úgy, nem a leggyakoribb gépjármű arrafelé. Jobb kormányos kivitel azért természetesen van, de a kicsinyke 1.6-os blokk annyira azért nem vonzó az ordas V8-as Opelek Holdenek hazájában.

A ritkaságból adódó exkluzivitást is kihasználva választotta a típust az egyik odakint tevékenykedő vállalkozás demóautó alapként. Az ausztrál PROBAG airride rendszerekben utazik, mint látni fogjuk, nem középiskolás fokon.

A valaha terepjáróként üzemelő orosz csodából ugyanis lowridert készítettek. A cég által forgalmazott egyik legkomolyabb rendszert szerelték be a csomagtartóba, melyben minden egyes teleszkóp zsákjához külön tartály és kompresszor biztosítja a levegőt. A szettnek köszönhetően a Niva a legtöbb trükköt tudja, ami egy élvonalbeli show-hoz szükséges, legyen szó akár kétkerekezésről, vagy mind a négy kereket egyszerre a levegő emelő ugrásról.

Apropó kerekek: demóautóról lévén szó, az optika sem maradhatott parlagon, így elől 18, hátul 22 colos teli króm kerekek kölcsönöztek kissé traktoros beütést a koncepciónak, pláne a 2010-ig játszó nagyon piros fényezéssel. Kívülről szépen letisztították a felesleges sallangot - lökhárítókat, díszléceket, de még a kilincseket is - odabent pedig bukócsövekkel merevítették ki a kasznit.

A Niva azonban nem csak Lowrider mivolta miatt érdekes. A szégyenlős négyhengeres erőtlenségforrásnak sem volt maradása a motortérben, ezt egész egyszerűen egy 5.0 literes Holden V8-ra cserélték, biztos ami biztos, egy bitang nagy turbóval megtámogatva. Ez a felállás egészen 2010-ig maradt így, amikor a PROBAG Niva kívül-belül teljesen megújult. A szívet egy 7.1 literes small-blockra cserélték, a turbó helyét dragsterekben használatos chevy 871-es kompresszortorony vette át, üzemanyag terén pedig áttértek metanolra.

Külsőleg a felnik matt fekete fényezést (Plasti Dipet?) kaptak, az első tengelyre 20-as kerekek kerültek, a vörös fényt pedig egy orosz életérzést sugárzó dekorált fólia fedte el. A gép abban az esztendőben a legnagyobb kinti autóshow, a Motorex keretei között mutatkozott be jelenlegi formájában, a dekorációt pedig egy óriási Hot Wheels doboz jelentette.

A maga nemében egyedülálló lowrider-dragster Niva teljesítmény terén sem szégyenkezhet, a kompresszoros kiszerelésben nem kevesebb, mint 1.200 lóerőt szabadít a főtengelyre. Hogy negyedmérföldön ilyen  kasznival és kerekekkel mire képes, az erősen kérdéses, show célokra azonban első osztályú móka.